Halil Bakırcı'ya Teşekkür Mesajı

Halil Bakırcı'ya Teşekkür Mesajı
Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Rize'ye dört dörtlük bir kurban pazarının kurulmasını sağlayan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya teşekkür mesajı yayımladı. İşte o mesaj:

Kurban Pazarı'nda yapılan uygulamadan son derece memnun olduklarını belirten Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Rize Belediyesi tarafından oluşturulan pazarda satıcılar ve alıcıların en rahat şekilde alışverişlerini yapabildiğini kaydeden Turgut "Burada insanlar kadar, hayvanlarında barınakları ve sağlıkları önemli. Bunun içinde gerekli önlemler alındı. Bu sene yapılan uygulamalardan ötürü Rize Belediyesi'ne halkımız adına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Vatandaşlara kurban kesim yerleri ve kesim sonrası için de uyarılarda bulunan Turgut "Kurbanlık fiyatları önceki yıla göre aynı seviyede seyrediyor. İlimize gelen kurbanlıklar genelde geçen yıla göre aynı hatta daha uygun fiyatlarda. Çünkü piyasaya sürülen hayvanla satılabilecek hayvan sayısı arasında, satışta olan hayvan lehine fazlalık var. Herkes çok rahatlıkla kurbanını alabiliyor" diye konuştu.

Kurban bayramına kısa süre kala kesim için bazı konularda uyarılarda bulunan Turgut "Vatandaşlarımız kurbanlıklarını kesim için hazırlanmış yerlerde kesim işlemini yaptırmalarını öneriyoruz. Ayrıca profesyonel olarak bu işi yapanlar veya daha önce yapmış olanlar tarafından kesilmesi daha uygun olacaktır. Hatalı kesim, hatalı saklamanın, etin çok önemli bir bölümünün kullanılamaz hale gelmesine yol açar. Kesimin ardından, etin kemikten olur olmaz yerlerde parçalanmamalı. Vatandaşların, kıyma çekim işlemini de kasap dükkanlarında yaptırmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.