Halk Eğitim Kurslarına İlgi Artıyor

Halk Eğitim Kurslarına İlgi Artıyor
Ardeşen Halk Eğitim Merkezince açılan el sanatları kurslarına ilginin her geçen gün arttığı bildirildi.

Fırtına Mahallesi'nde açılan geleneksel el nakış kursuna katılan farklı yaş gruplarındaki 20'yi aşkın kursiyerin, havlu kenarlarına iğne oyası ile işledikleri Türkiye ve Türk bayrağı motifleri ile ''Canım Türkiyem'' yazısı ilgi çekiyor. 

Halk Eğitim Merkezince açılan geleneksel el nakışı kursunun özellikle ev kadınları ve genç kızlara gerek ekonomik gerekse sosyal alanda büyük fayda sağladığını belirten kurs hocası Nezahat Döne, 6 aylık kurs döneminde kursiyerlere çok şey öğreteceklerini söyledi.

Nisan ayının 2. haftasına kadar sürecek olan kursta, Antep işi, Brezilya nakışı, iğne oyası, hesap ve boncuk işinin yanı sıra kurdele nakış işlerini yaptıklarını ifade eden Döne, kursiyerlerin havlu, seccade, yemeni, oda ve masa takımları yaptıklarını kaydetti.

Kursiyerlerden Ayşe Dereci ise iğne oyası ile yaptığı havluda Türkiye ve Türk Bayrağı motiflerinin üst kısmına 'Canım Türkiye'm'' yazısını işlediğini belirterek, ''İki oğlum var. Onları Türkiye'm kadar sevdiğimi belirtmek için iki adet Türk bayrağı motifini havluya işledim'' dedi.