Halk Eğitim Merkezi’nin Açtığı Karate Kursundan Türkiye Şampiyonluğu’na

Halk Eğitim Merkezi’nin Açtığı Karate Kursundan Türkiye Şampiyonluğu’na
Giresun'un Yağlıdere ilçesinde 2015 yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan karate kursuna katılan Mehmet Akif Çıtlak ve Gürkan...

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde 2015 yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan karate kursuna katılan Mehmet Akif Çıtlak ve Gürkan Kaan Kılıç, 3 yılda büyük başarılara imza atarak birçok ödül ve madalya aldılar. Son olarak ise Gaziantep'te düzenlenen Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda Mehmet Akif Çıtlak birinci, Gürkan Kılıç ise 2. oldu.

2015 yılında ilçede kurs olarak açıldıktan sonra gelen başarılarla beraber kursun sürekliliği adına Yağlıdere Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü olarak devam ettiğini kaydeden İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Bahçekapılı, "Şu an 60 civarında sporcumuz var. Bunların 20 tanesi ile aktif olarak müsabakalara katılıyoruz. 3 yıllık periyot içerisinde bölgesel olarak birçok turnuvaya katıldık ve gittiğimiz turnuvaların hepsinde birincilik, ikincilik ve çok sayıda başarı elde ettik. 2017 yılında Antalya Kemer'de düzenlene Türkiye Karate Şampiyonası Minik Yıldızlar kategorisinde bir sporcumuz Türkiye ikincisi bir sporcumuzda Türkiye üçüncüsü oldu ve böylece ilk uluslararası çapta başarımızı elde ettik. Bu yılda Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonas'ında +50 kiloda Mehmet Akif Çıtlak Türkiye birincisi, yine +40 kiloda Gürkan Kaan Kılıç'ta Türkiye 2. olarak göğsümüzü kabarttılar" dedi.

Kısıtlı imkanlarla büyük başarılar

Alınan başarıların sportif alanları kısıtlı olan bir ilçe için büyük başarılar olduğuna dikkat çeken Bahçekapılı, "İlçemize bakınca 7 bin nüfusuna sahip, sportif alanların çok kısıtlı olduğu bir yer. Fakat biz karate sporunda 3 sene içerisinde çok güzel başarılara imza attık. Sportif olarak uluslararası düzeyde ilçemize ilk denecek başarıları getirdik. Bunun için mutlu ve gururluyuz. Bu başarıyı daha da yukarılara doğru çıkartmak arzusundayız. Önümüzde bir tane Balkan Şampiyonası var. Oraya iki tane sporcu göndereceğiz ve sporcularımız ülkemiz adına yarışacaklar, ülkemizi temsil edecekler. Bu da 7 bin nüfuslu küçük bir ilçe için çok büyük başarı" ifadelerini kullandı.

Çocukların kötü alışkanlıklardan korumak adına başladıkları kursun geldiği noktalara değinen Milli Antrenör Murat Yıldızlar ise "3 yıl önce Yağlıdere ilçemizde Halk Eğitim Merkezi olarak kurs vermeye başladık. İlk amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak, yetenekli sporcularımızı da milli takıma kazandırmaktı ve nihayetinde ona da ulaştık. 2 tane sporcumuzu milli takıma kazandırdık bu kısa süre içerisinde" diye konuştu.

Çocuklar için her gün 140 kilometre yol katediyor

Trabzon'dan her gün Yağlıdere'ye gelerek sporcularını yetiştirmeye çalıştığını kaydeden Yıldızlar şöyle devam etti:

"Kolay değil her gün 70 geliş 70 gidiş toplam 140 kilometre bir yol kat ediyorum. Buradaki çocuklarımız bir yerlere gelsin diye. İlk hedefimiz bu ilçeden milli takıma sporcu vermekti ve bunu yaşadık. Minik Yıldızlar kategorisinde en iyileri, Türkiye'yi Balkanlar'da temsil ediyorlar. Türkiye'de de ilk iki Balkanlar'da temsil ediyor. Bizim geçen yıl 2. olan sporcumuz bu sene 1. oldu, geçen yıl yine 3. olan sporcumuz bu sene 2. oldu ve biz bu yolda da bayağı bir ilerledik. Hedefimiz 27-29 Nisan'da yapılacak olan Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı göndere çekmek."

Önce başarmak için inanmak gerektiğini belirten Türkiye 2.'si Gürkan Kaan Kılıç ise "Bir dükkanın camında gördüğü ilan ile karateye başladım. Ben hep istiyordum karateye gitmeyi ve hükümet konağına giderek orada başvurumu yaptım. Bir süre sonra okulda da seçim yaptılar ve oradan başladım. İnandım ve başardım. Hocama da teşekkür ediyorum. O beni buralara kadar getirdi" ifadelerini kullandı.

Okulda yapılan seçmeler ile spor ile tanıştığını vurgulayan Türkiye birincisi Mehmet Akif Çıtlak ise, "Spora başladıktan sonra ilk olarak Erzurum'a gittim ve orada 1. oldum ve sonrasında devamı geldi. Türkiye'de uluslararası müsabakalarda dereceler yaptım. Spora ilk başladığımda bu kadar başarı yapacağıma inanmıyordum ama hocam sayesinde inancım yerine geldi ve oldu. Hedefim Balkan Şampiyonası'nda derece yapmak" şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi’nin Açtığı Karate Kursundan Türkiye Şampiyonluğu’na

Halk Eğitim Merkezi’nin Açtığı Karate Kursundan Türkiye Şampiyonluğu’na

Halk Eğitim Merkezi’nin Açtığı Karate Kursundan Türkiye Şampiyonluğu’na

Kaynak:IHA