Halk O'nu Değil Başbakan'ı Seçiyor

Halk O'nu Değil Başbakan'ı Seçiyor
Rize gündemini uzunca meşgul edecek bu sözlere Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı nasıl karşılık verecek bilinmez ama Bekaroğlu'nun bu sözleri yenilir yutulur cinsten değil. İşte Bekaroğlu'nun twitter paylaşımları:

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun bu akşam geç saatlerde twitter'dan paylaştığı ve anında olay53 tarafından okuyucusuna aktardığı o paylaşımların geniş özeti ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya ithafen söylenen o sözler:

Bekaroğlu twitter hesabındaki paylaşımlarında Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı sert sözlerle eleştirdi. Bakırcı'yı sayfasından sert bir şekilde eleştiren Bekaroğlu, zaman zaman vatandaşların sorularına cevap verdi. O sorulardan birinde H.Ö. ismindeki bir kişinin "halk niye seçiyor, diğer partilerin adayları çok mu kötü?" sorusuna Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun verdiği cevap ise Rize'de yeni bir meydan savaşını! başlatacak türden. Bekaroğlu, Bakırcı'yı yerden yere vurduğu o paylaşımlarda o soruya ise "Halk onu değil Başbakan'ı seçiyor" diye cevap verdi.

İşte akşamki ilk haberimizde de sizlere kısaca duyurduğumuz o metnin geniş bölümü:

Rize Belediye Başkanı Bakırcı, "Laz diye tabir edilenlerin çoğu, Laz kültüründen etkilenmiş Türklerdir. Lazlar da bir Türk boyudur." demiş.

Bakırcı her zamanki gibi saçmalamış; Lazlar bölgenin kadim halklarındandır.

"Laz kültüründen etkilenmiş Türklerdir" sözü ile "Lazlar da Türk boyudur" sözü nasıl bir araya geliyor?

Bakırcı Rize'nin başına gelmiş en büyük felakettir. Başbakan Rize'yi Bakırcı üzerinden cazalandırıyor.

Lazların Türkiye birliğine bir laf söylediklerini duymadım ama bu saçmalıkları da kabullenmeyeceklerdir.

y.k.:bırakın bu boş beleş ırk işlerini.Elhamdulillah muslumanız.bitti

M. BEKAROĞLU: Elhamdulillah Müslümanız; bu Laz olmamızı inkar etmemizi gerektirmez; Lazlar da Allah'ın ayetlerindendir, diğer kavimler gibi.

s.: sayın bekaroglu Türkiye'de laz mı kalmış mı ?????(((

M. BEKAROĞLU: Türkiye'de 500 binin üzerinde Lazca konuşan var.

H.Ö.: halk niye seçiyor , diğer partilerin adayları çok mu kötü?

M. BEKAROĞLU: Halk onu değil Başbakan'ı seçiyor.

M. BEKAROĞLU: Laz Laz kalsın, Kürt Kürt, Boşnak, Ermeni, Türk, Arap olsun; bu güzel ülkede özgür ve kardeşçe yaşayalım. Bu hiç de zor değil.

S.D.: bir arde$enli olarak , sizin fikirleerinizi ve goru$leriniz, benimsemiyorum.

M. BEKAROĞLU:Bunda bir sorun yok, farklı düşünceler olursa hakikate daha çok yanaşırız. Yeter ki birbirimize hakaret etmeyelim.

A:D:: Bir Pazarlı Laz-Hemşinli melezi olarak,ben de sizi,Türk'le problemli biri olarak görüyorum.Sn Bekaroğlu!

M. BEKAROĞLU: Yanılıyorsun, benim hiç kimse ile problemim yok. Sadece kim ne ise o kalsın diyorum. Ve Türkiye'nin birliğini savunuyorum.

A.D.:Ermeni akademisyenler Hemşinliler Ermeni kökenli "Kadim"halktır derken,hiç tepki vermiyorsunuz.Türk denince cvp.belli.Oluyormu?

A.Ç.: Bakırcı Potamya ve Zavendik gibi yerleşim adlarını da Türkçe sanıyor olabilir

M. BEKAROĞLU: Çok önemli değil ama; esasen Potamya ve Zavendik'te Türkleşen Rumlar ve Ermeniler var. Ama ben bunda bir sorun görmem.

S.D.: lazlar oguz boyunun ba$ka bir kolundan geliyor, lutfen ayri$tirmayin i.kesinlikler lazlar turk,tur.

M. BEKAROĞLU: Öyle değil, Lazlar Kaf dağından bir kuş idi, kanadı kopunca Laz oldu!

S.D.: dalga gececek bir konu degil kaldiki bende arde$enliyim. Toplumumuzu ayri$tirmaya hakkiniz yok.siz ayri du$mek istiyorsan

M. BEKAROĞLU: Dalga geçmek yok, konuşuyoruz. Kızmayın. Ben hiç bir Allah'ın kulunu hor görmem. Öyle anlaşılmışsa özür dilerim.

bekaroglu-twitter-yazisi.jpg

olay53 - ÖZEL -

İLGİLİ HABERİMİZ

Halil Bakırcı'ya Kimse Böyle Saldıramamıştı!