Halkbank Rize Şube Müdürü Birtek: Halkbank Esnafın Yanında

Halkbank Rize Şube Müdürü Birtek: Halkbank Esnafın Yanında
Halkbank Rize Merkez Şube Müdürü Ercan Birtek, ekonomimizin istikrarlı büyümesi ve gelişmesi için mevcut istihdama, iş gücüne sağlıklı ve sürdürülebilir katkı sağlanması için dört yeni ürünün hayata geçirildiğini söyledi.

Halkbank Rize Merkez Şube Müdürü Ercan Birtek, olay53 haber portalımız ve Rize Olay Gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette, Genel Yayın Yönetmenimiz ve İmtiyaz Sahibi Ali Köroğlu ile bir araya geldi. Ziyarette Köroğlu ile fikir alışverişinde bulunan Birtek, Halk Bankası ile esnaf ve sanatkar arasında özel bir bağ olduğunu ve her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını, bundan sonrada olmaya devam edeceklerini belirterek, “İlave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara; 2 yıla varan anapara ödemesiz dönemli, 5 yıla kadar vadeli, uygun koşullarda, düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirilmiştir.” dedi.

Banka olarak esnaf ve sanatkara hizmet etmekten mutlu olduklarını kaydeden Birtek, bu işbirliğinin artarak devam etmesini temenni ettiklerini ifade ederek ilimizde ekonominin mihenk taşı olan esnafı güçlendirmek için bir dizi adım attıklarını ve bunun devamının geleceğini söyledi.

İlave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara; 2 yıla varan anapara ödemesiz dönemli, 5 yıla kadar vadeli, uygun koşullarda, düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürünün hayata geçirildiğini kaydeden Rize Şube Müdürü Birtek, bunların İstihdam Odaklı İşletme Kredisi-İmalat Sanayi Sektörü, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi-Hizmet Sektörü, Devam Eden Konut İnşaat Projeleri İstihdam Odaklı İşletme Kredisi ve Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü İstihdam Odaklı İşletme Kredisi olduğunu söyledi.

ercan-birtek-olay53-ziyaret.jpg

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kentin ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmaların yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Birtek, 4 yeni ürün hakkında şu bilgileri paylaştı:”İstihdam Odaklı İşletme Kredisi-İmalat Sanayi Sektörü: Seçilmiş emek yoğun imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren, en az 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kişi ilave istihdam artışını taahhüt eden müşteriler yararlanabilecek olup, istihdam artışının kredi vadesi boyunca korunması gerekecektir. İlave istihdam başına kredi tutarı tekstil ve konfeksiyon için 100 Bin TL, diğer imalat sanayi sektörleri için 200 Bin TL’dir.

İstihdam Odaklı İşletme Kredisi-Hizmet Sektörü: Seçilmiş emek yoğun hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren, en az 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kişi ilave istihdam artışını taahhüt eden müşteriler yararlanabilecek olup, istihdam artışının kredi vadesi boyunca korunması gerekecektir. İlave istihdam başına kredi tutarı 5 Bin TL-100 Bin TL arasında değişecektir.

Devam Eden Konut İnşaat Projeleri İstihdam Odaklı İşletme Kredisi: Hasılat Paylaşım Yönteminin uygulandığı, piyasa koşullarının bozulması veya müteahhit firmanın finansmana erişim sorunları yaşaması nedeniyle tamamlanamayan projelerde, inşaatların tamamlanması için gereken tutar kadar kredi kullandırılabilecektir. Sağlanacak finansman kaynağı ile yaşanması muhtemel istihdam kaybının önüne geçilecek, ya da kaybedilen istihdamın tekrar kazanılması sağlanmış olacaktır.

İstihdam Odaklı söz konusu kredi de azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz ve 5 yıla kadar vadeli olarak kullandırılabilecektir.

Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü İstihdam Odaklı İşletme Kredisi: Yurt dışında İnşaat - taahhüt projesi ihalesi kazanan müteahhit firmalardan, personel istihdamının en az % 75’inin Türkiye’den götürülecek iş gücü ile sağlanacağını taahhüt eden firmalar, bu kapsamda kredi kullanabileceklerdir. Bu firmalar ihtiyaç duydukları kesin ve avans teminat mektuplarını azami binde 5 komisyonla, nakit kredileri ise üstlendikleri işle ilgili avans alamayan firmalara yurt dışında aldıkları ihalenin % 5’ine kadar kullanabileceklerdir.”