Halterde Rizeli Onur Demirci 3 Türkiye Rekoru Kırdı, Melike Şimşek Türkiye 3.'sü Oldu

Halterde Rizeli Onur Demirci 3 Türkiye Rekoru Kırdı, Melike Şimşek Türkiye 3.'sü Oldu
Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasında yarışan Rizeli Milli halterci Onur Demirci, koparma, silkme ve toplamda 3 Türkiye rekoru kırarak Türkiye Şampiyonu olurken, Melike Şimşek ise Türkiye 3.’lüğünü kazandı.

Türkiye Halter Federasyonu 2019 Faaliyet programında yer alan Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Denizli’de sona erdi. Hasan Güngör Spor Salonunda Türkiye’nin her bölgesinden 33 ilden 47 kulüp 310 erkek ve 218 bayan olmak üzere toplam 528 sporcu katıldığı yarışmada Rizeli sporcular büyük bir başarı gösterdi.

Rize Gençlik ve Spor Kulübü sporcumuz 95 kiloda yarışan Milli Haltercimiz Onur Demirci, koparma, silkme ve toplamda 3 ayrı Türkiye rekoru kırdığı yarışmada, koparmada 135 kg, silkmede 165 kg ve toplamda 300 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonu oldu.

onur-demirci-denizlide-halterde-3-turkiye-rekoru-kirdi.jpg

Bayanlar 81 kiloda yarışan Çaykur Rize Spor Kulubü Sporcusu Melike Şimşek ise koparmada 55, silkmede 70 kg ve toplamda 125 kilo kaldırışıyla Türkiye 3.’lüğünü elde etti.

Pelinsu Bayav’ın Türkiye Şampiyonluğunun ardından Onur Demirci’nin Türkiye Rekorlarını alt üst etmesi ve Melike Şimşek’in Türkiye 3.’lüğü Rize’de büyük sevinç yaşatırken, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, sporcularla gurur duyduğunu belirterek, sporcularımızı ve teknik ekibi tebrik etti.

Rizeli sporcuların katılacakları tüm spor branşlarındaki turnuva ve şampiyonalarda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını kaydeden İl Müdürü Çelik, bütün spor dallarında Milli Takıma çok daha sporcu yetiştireceklerini ve sporcularının Milli Takım forması altında da başarılı sonuçlara imza atarak Rize’nin ve Türkiye’nin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini belirtti.

melike-simsek-halterde-turkiye-3.su-oldu.jpgonur-demirci-halterde-3-turkiye-rekoru-kirdi.jpg