Halterin Dünya Şampiyonları Rize'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Halterin Dünya Şampiyonları Rize'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi
ABD'de düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu olan haltercilerimiz gazetecilerle bir araya geldi.

ABD'de gerçekleştirilen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda Milli Forma altında Dünya Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan 96 kiloda yarışan Rize Gençlik Spor Kulübü sporcusu Onur Demirci, 76 kiloda Güneysu Spor Kulübü Sporcusu Dilara Narin ve  40 kiloda Çaykur Rizespor Kulübü ve Rize TOHM sporcusu Cansu Bektaş geleceğe umutla bakıyor.

05-15 Mart 2019 tarihleri arasında Amerikanın Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasına 44 ülkeden 85 kadın 98 erkek sporcu katılmıştı.

 Milli takımımız adına 96 kiloda yarışan Rize Gençlik Spor Kulübü sporcusu Onur Demirci koparmada 145 kilo ile altın, silkmede 175 kilo ile bronz, toplamda ise 320 kiloluk derecesiyle gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

76 kiloda mücadele eden Güneysu Spor Kulübü Sporcusu Dilara Narin ise koparmada 96 kilo, silkmede 129 kilo toplamda ise 225 kiloluk derecesiyle dünya rekoru kırarak ve 3 altın madalya kazanmıştı.

Çaykur Rizespor Kulübü ve Rize TOHM sporcusu Cansu Bektaş ise  40 kiloda yarışmıştı. Cansu Bektaş koparmada 54 kilo, silkmede 66 kilo, toplamda ise 120 kiloluk derecesiyle 3 altın madalya kazanmıştı.

ABD’de bayrağımızı göndere çektirerek göğsümüzü kabartan sporcular ise çeşitli kuruluşlar tarafından ağırlanarak tebrik ediliyor.

Genç sporcular Rize’de Kuzey Balık Lokantasında Rize Valisi Kemal Çeber, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın tebriklerini kabul etti. 

abdde-duzenlenen-dunya-yildizlar-halter-sampiyonasinda-dunya-sampiyonu-olan-haltercilerimiz-tebrikleri-kabul-ediyor-(1).jpg

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Kalkavan ve gazetecilere misafir oldu. Çelik ve Kalkavan, başarının mimarı olarak gördükleri Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Kalkavan'a destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Sporculara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sporcular, Türk bayrağını göndere çektirmekten duydukları mutluluğu dile getirerek, “Büyüklerimizin bizlere gösterdiği ilgi bizi daha da cesaretlendiriyor. Amacımız uzun yıllar milli takım formasını giymek. Bize güvenenleri mahcup etmemeye gayret edeceğiz.” dediler.

abdde-duzenlenen-dunya-yildizlar-halter-sampiyonasinda-dunya-sampiyonu-olan-haltercilerimiz-gazetecilerle-bir-araya-geldi-(3).jpg