Hamdi Topçu Rize'nin Yeni Bakanı Olacak!

Hamdi Topçu Rize'nin Yeni Bakanı Olacak!
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa eden Hamdi Topçu’nun Rize’den 1. Sıra milletvekili adayı ve yeni kabinede bakan olarak görev alması bekleniyor.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri dolayısıyla partiler, aday listelerini yarın YSK’ya bildirecek.

TOPÇU İLE RİZE’YE GELECEK BAKANLIK!

Bugün twiter hesabından istifasını duyuran Türk Hava Yolları (THY)’nin Rizeli Yönetim Kurulu başkanı Hamdi Topçu’nun Ak Parti’den Rize’den 1. Sıra adayı gösterilmesi beklenirken, 7 Haziran’da muhtemel Ak Parti iktidarında da Topçu’nun Bakan olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira 7 Haziran’dan sonraki Başbakan Davutoğlu’nun kabinesinde Rize’ye bakanlık verileceği biliniyordu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan ve mali müşavirlik unvanına sahip bulunan Topçu’nun yeni kabinede Maliye Bakanı ihtimali gözükse de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 3 dönem kuralına takılmadığından ve Topçu yönetiminin THY’deki üstün başarılarıyla THY’yi Dünya markası yapması dolayısıyla Hamdi Topçu’nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak yeni kabinede görev alması bekleniyor.

Hamdi Topçu ile birlikte Ak Parti’nin Rize’deki diğer 2 milletvekili adayının Rize Milletvekili Hasan Karal ile Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar olarak gösterilmesi bekleniyor.