Hamilelere aşılama başladı

Hamilelere aşılama başladı
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ilde dünden itibaren okullarda öğrencilere ve gebelere domuz gribi aşılamasının başlatıldığını bildirdi.

Tepe, yaptığı açıklamada, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de yeni tip influenza H1N1'e bağlı bir grip pandemisi yaşandığını belirtti.

Havaların soğumasıyla domuz gribi olarak da adlandırılan hastalıkta vaka sayılarında artış olmasının beklendiğini ifade eden Tepe, ''Vatandaşlarımızın bu süreçte korkuya kapılmamaları gerekir. Ancak tüm koruyucu önlemlerin de titizlikle uygulanması önemlidir. Hastalık insandan insana hapşırma, öksürme gibi yollarla bulaşabilmektedir'' dedi.

Tepe, domuz gribi aşılarının Bakanlıkça tüm illere olduğu gibi Rize'ye de gönderildiğini ve aşılamanın devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:  ''Domuz gribi aşılaması, daha önce başlatılmıştı. İsteyen tüm vatandaşlarımız aile hekimliklerine başvurarak aşı yaptırabilirler. Ayrıca 7 Aralık Pazartesi günü itibariyle sağlık ekiplerimiz okullara giderek aileleri onay veren öğrencilere aşı yapmaya başladılar. Gebelere de adjuvansız aşı uygulaması başlatıldı. Hastalığın ağır seyredilmesi ve ölüm riskinin yüksek olmasından dolayı gebelerin aşı yaptırmaları önem taşımaktadır.''

Tepe, ülke genelinde bugüne kadar binlerce doz aşı yapılmasına rağmen herhangi bir yan etkinin görülmediğini sözlerine ekledi.