Hamsi Festivali'nde 5 ton hamsi dağıtıldı

Hamsi Festivali'nde 5 ton hamsi dağıtıldı
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediyesince "8. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali" düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediyesince "8. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali" düzenlendi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çınaraltı mevkisindeki Bozhane Bal ıkçı Barınağı'nda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara 5 ton hamsi, 450 adet mangal ve 1 ton kömür, ekmek, helva, kuru soğan, şişe suyunun yanı sıra ıslak mendil de dağıtıldığını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan domuz gribine rağmen Ereğli halkının aşı olmayacağını belirten Posbıyık, şöyle dedi: "Çünkü biz Ereğli hamsisi yiyoruz. Buradan çıkarılan hamsiyi antibiyotik, domuz gribinin aşısı olarak kabul edebilirsiniz. Başbakanımız kürsüye çıkıp 'ben aşı olmayacağım ailem de olmayacak' derken belki siz farkında değilsiniz ama buradan kendisine Ereğli hamsisi gönderdik. Aşı olmak yerine hamsiyi kullanıyor. Domuz gribinden korkan tüm vatandaşlara ilçemize gelmelerini ve Ereğli hamsisi yemelerini öneriyorum. Hamsi, soğan dağıtıyoruz. Hamsi ile soğan bir araya geldiğinde domuz gribi aşısından daha etkili oluyor."

-DAĞITIM İZDİHAMI-

hamsi-festivali-1.jpg

Bu arada, oluşturulan içi su dolu havuzdaki hamsilerin dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Bazı vatandaşlar, yeterli mangal olmayışı ve ızgara dağıtılmamasına tepki gösterdi. Bazı dernekler de satın aldıkları hamsileri temizletip pişirerek ekmek arası olarak vatandaşlara dağıttı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı festivalde, vatandaşlar arasında kolbastı oyunu yarışması yapıldı. Dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

hamsi-festivali-2.jpg

Etkinliklere, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, bazı siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek yöneticileri de katıldı.

Bir ağacın dallarına bağlanan misinalardaki hamsiler ve "hamsi kavağa çıkar mı?" yazısı ise büyük ilgi gördü.

hamsi-festivali-3.jpg