Hamsi’nin Ateşi Düşmüyor

Hamsi’nin Ateşi Düşmüyor
Karadeniz'de bugünlerde hamsi avı azalırken, çoğu balıkçı tezgahı da boş kaldı.

Karadeniz'de bugünlerde hamsi avı azalırken, çoğu balıkçı tezgahı da boş kaldı. Trabzon'da yaklaşık 1 ay önce kilosu 5 TL'den satılan hamsinin kilogram fiyatı bugünlerde 25 TL'ye kadar çıkarken, bugün itibariyle Trabzon Balık Hali'ne hiç hamsi gelmedi.

Balıkçı esnafı hamsi avının artık bölgede bittiğini iddia ederken, 1 Ocak'tan itibaren Gürcistan ve Rusya'dan gelecek hamsiyi beklediklerini söylediler. Balıkçı esnaflardan Alaeddin Filiz, hamsinin artık bittiğini ve kilosunu 20-25 TL'den sattıklarını ifade ederek "Hamsi artık bitti. Kilosu 20-25 TL'ye kadar çıktı. Hamsi Rusya'ya gitti. Yılbaşından sonra Rusya'dan ve Gürcistan'dan gelen hamsiyi yiyeceğiz. Teknelerin çoğu Gürcistan'a gitti. Karadeniz'de av olmayınca fiyatı yükseldi. Bugün itibariyle balık haline hamsi gelmedi. Hamsi olmayınca da fiyatı yükseldi" dedi.

Alpaslan Örseloğlu ise hamsinin 15 günden beri yok denilecek kadar az olduğunu ifade ederek "Hamsi son 15 günden beri yok denilecek kadar azaldı. Hamsiyi el birliğiyle komşuya kaçırdık. Bilinçsiz avlanma yüzünden hamsi kaçıyor. Şu anda hamsinin çoğu Marmara'dan geliyor. Buradakiler şoklanmış hamsi. Yerli hamsi yok. Hamsi Rusya ve Gürcistan tarafında. Yılbaşından sonra oralardan buraya sevkiyat başlayacak. Ancak bizim hamsimiz gibi lezzetli olmayacak" diye konuştu.

Öte yandan bazı balıkçı tezgahlarında hamsiye hiç rastlanmazken, Trabzon'da Balık Hali'ne bugün itibariyle hiç hamsi gelmediği öğrenildi.

Hamsi’nin Ateşi Düşmüyor

Hamsi’nin Ateşi Düşmüyor

Hamsi’nin Ateşi Düşmüyor

Kaynak:IHA