Handüzü horonla şenlendi

Handüzü horonla şenlendi
Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile Rize’den yayın yapan yerel internet sitelerinin katkılarıyla Handüzü Yayla Şenliği yapıldı.

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile Rize’den yayın yapan yerel internet sitelerinin katkılarıyla Handüzü Yayla Şenliği Rize'nin Güneysu ilçesi Handüzü Yaylası'nda yapıldı. Şenliğe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Daha önceki senelerde Güneysu Belediyesi tarafından organize edilen Handüzü Yayla Şenliği bu yıl Güneysu Belediyesi'nin şenliği yapacak maddi imkan bulamaması ve sponsor desteğine ulaşamaması nedeniyle Handüzü Yayla Şenliği yapılmama tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Handüzü Yayla Şenliğini'nin sona ermesine razı olmayan Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile aralarında haber sitemiz olay53.com'un da yer aldığı Rize’den yayın yapan yerel internet siteleri bir araya gelip şenliği kendi imkanlarıyla ve sponsor firmalarının desteğiyle yapmaya karar vermişti. Şenliğe Güneysu Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Orçay, Ritaş, Karali Çay, Selamet İnşaat ve Pehlivan Otogaz sponsor olarak destek veren firmalardı.

Ünlü dj Ahmet Pervane tarafından sunuculuğu yapılan 6 saat süren ve yerel sanatçılardan oluşan güçlü kadrosuyla şenlikte sırasıyla Fatih Aksoy, Yaşar Çelik, Hayalhan, Hüseyin Bakır ve Ekibi, Murat Köse, Hüseyin Erbaş, İsmail Ceylan, Mehmet Güney, Ayhan Taşkıran sevilen parçalarını seslendirdi. Şenliğe katılanlar bol bol horon oynayıp Handüzü Yaylası'nda mangal yaparak stres atmanın keyfini yaşadılar.

Öte yandan Handüzü Yayla Şenliği'ni düzenleyenler şenliğe katılanlara kavurma, pilav ve ayran ikram etti.

9.su yapılması planlanan şenliği ekonomik kriz nedeniyle düzenleyemeyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder de şenliğe katıldı ve kısa bir konuşma yaptı.

Eğlenceler sırasında şenlik alanının yoğun şekilde sisle kaplanması ve Handüzü Yaylası'nda yağmur yağmasının şenliğe katılanların keyfini kaçırmadığı görüldü.

7939

7940

7941

DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

https://www.olay53.com/foto-galeri/handuzu-horonla-senlendi-7.htm