Handüzü'ne Ramazan Engeli!

Handüzü'ne Ramazan Engeli!
Handüzü Yayla Şenlikleri, Ramazan Ayına denk gelmesi nedeniyle bu yıl yapılmayacak.

Güneysu ilçesinde faaliyet gösteren Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Dönem Sözcüsü Ceyhun Kalender, bu yıl Handüzü Yayla Şenliklerinin yapılmayacağını bildirdi.

Kalender, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl derneklerinin, bazı sivil girişimcilerin de desteğiyle yaptığı Handüzü Yayla Şenliklerinin bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla yapılmayacağını belirtti.

Bunun yerine 8 Ağustos Pazar günü dernek üyeleri ve Rizeli hemşehrileri ile Handüzü Buluşması adı altında bir araya gelerek piknik yapmayı ve güzel bir gün geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kalender, şunları kaydetti: ''Bundan sonra da Handüzü Yayla Şenlikleri formatını değiştirerek, içinde çeşitli kültürel ve sportif aktivitelerle yaylacılığın, yayla kültürünün, kaybolmakta olan yöresel el sanatlarının sergileneceği ve insanlarımızın tanışıp gerçek anlamda kültür alışverişinde bulunabileceği Handüzü Yaylası Etkinlikleri adı altında kutlamayı düşünüyoruz. Bu yıl bir tur firmasının şenliklerin yapılacağını söylemesi ve şenlik afişleri asması kendi reklamlarını yapmaktan ibarettir ve asılsızdır. Yapılacak olan kapsamlı bir şenliğe başta Güneysu Kaymakamlığı ve derneğimizin onay vermesi gerekmektedir. Hiçbir izin ve tedbir alınmadan böyle bir şenliğin yapılabilmesi mümkün değildir.''