Hani Bizim Fındıklı Festivalimiz?

Hani Bizim Fındıklı Festivalimiz?
Rize'nin en doğusundaki şirin ilçesi olan Fındıklı'da gazeteci Tamer Karataş'ın gözüyle unutulmaya yüz tutan Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali ve siyasilerle, yönetim kadrosundakilere isyanı!

Aylardır diğer il ve ilçelerin çeşitli faaliyetlerle kültürlerini tanıtmalarına şahit oluyoruz. Çoğunu takip ediyor an ve an sizlerle paylaşıyoruz…

Kendi kendimize sormadan edemiyoruz:Herkes bir şeyler yapıyor ilçesini tanıtıyorken bizim neyimiz eksik ? Kültürümüz mü yok? İnsanımız mı yok? Yoksa biz çok mu bencil davranıyoruz?

Hatırlayanlar bilirler, Fındıklı’nın Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali vardı. Çok geç değil 6-7 sene önce bu ilçeye bir çok ünlü sanatçı gelirdi. Ki o gelen sanatçıların en popüler zamanlarıydı bunlar…

Seneler geçtikçe çevre ve insan faktörü kendini geliştirir daha çok büyümek için çabalarmış...

Peki bize ne oldu? Ne olduda böyle durulduk. Kültürümüzü unuttuk, insanımızı kaybettik. Büyüyen gençlerimiz hemen çalışmak için ilçeden ayrılıyor, başka illere taşınıyor ve nufus azalıyor diye ağlar durur kimileri.

O gençler unutmazlar ama memleketlerini, her yaz en az yirmi gün tatil amaçlı gelirler baba ocaklarına. Öyle görünüyor ki  artık yirmi gün de olsa gelmez kimse.

Çok değil  mart ayında bir yerel seçim yapıldı ve hatırlarsanız belediye başkan adaylarımız gene şişirilmiş seçim metinlerinde festivallere değindiler. Yapacağız, yaşatacağız dediler…Şimdi ben onlara soruyorum;İlla başkan olmanız mı gerekiyordu festival yapmak için? Makamda olmayınca olmuyor muydu faaliyetler? Ve çok değerli mevcut belediye ne olduda unuttun o vaatlerini? Nerde festivalimiz? Kültürümüz nerde?

Ve uzaktan ahkam kesen değerli dernek yöneticilerimiz, derelerimizin satılmaması için çabalayan platformumuz nerdesiniz?

Ne olduda sustunuz, sinenize çekildiniz?

Vatandaş çayında bahçesinde çalışsın dursun öyle mi? Yaz tatiline gelenlerde diğer ilçeleri dolaşsın. Fındıklı'nında kıştan kışa gelen öğrencisi, köylerde arazi sahibi olan yarıcıları…Nereye gidiyoruz sorabilir miyim… Biri  durdursun artık bu gemiyi ve anlatsın bize olan biteni…

Siz önce kendinizi kandırın….

Tamer KARATAŞ / FINDIKLI