Hanım Beni Boşayacak !

Hanım Beni Boşayacak !
Adanaspor karşılaşması öncesi Korukır'dan şok açıklama: Hanım beni boşayacak...

Adanaspor maçı için dün Rize’den yola çıkan Ç.Rizespor’da tek hedef puan veya puanlarla dönmek. Temsilcimiz Adana'ya gitmeden önce Teknik Direktör Engin Korukır, spor yazarı Selim Denizalp'in sorularını yanıtlarken "Rizespor'un maçları dışında rakip takımların da maçlarını takip ettiğinden eve gitmeye fırsatı olmadığını vurgulayarak "Bu durumdan kendisinin çok memnun olduğunu, memnun olmayan kişinin ise hayat arkadaşı eşi olduğunu, tahmin ediyorum ki Hanım beni boşayacak, eve gittiğim yok, oda haklı." dedi.

Cumartesi akşamı oynanacak zorlu maç öncesi düşüncelerini spor yazarı Selim Denizalp’le paylaşan deneyimli teknik adam, “Bu ligde kolay maç yok, birinciye her takım üst düzey motive ile oynuyor, Adanaspor’da bizim gibi şampiyonluğa oynayan bir ekip, benim takımda bu tip zor maçlarda daha iyi konsantre olan bir ekip. İçerde hangi sistemde oynuyorsak, deplasmanda da aynı oyun düzeni içinde olacağız, amacımız deplasmandan galip gelmektir” ifadesini kullandı.

engin-korukir-selim-denizalp.jpg

Deneyimli hoca sözlerini şöyle sürdürdü: “Adana maçından çok ümitliyim. İçerde son oynadığımız Erciyes maçının özellikle ilk devresinde rezil top oynadık, bunu kabul ediyorum, böyle kötü futbol oynamaya hakkımız yok. Bırakın futbolda, günlük hayatınızda da hiçbir şey planlı , programlı olmayabilir. Evden dışarı çıkarsınız günlük, güneşlik. Biraz sonra yukardan bardaktan boşalırcasına yağmur yağar. K.Erciyes maçında da yaşadığımız sakatlıklar ve yediğimiz şansız goller tüm planlarımız alt üst etti.“ şeklinde konuştu.

Önce disiplin, ciddiyet….

Hafta içi yapılan taktik idmanında takım kaptanlarından Serhat Akyüz’ün kendisine karşı gösterdiği tavır konusu ve akabinde bu futbolcuyu Adanaspor maçının kadrosuna dahil edilmeyişi hakkında bir dizi açıklamalarda bulunan teknik patron Korukır; ”Bana bu olayı genç Ozan, Cumali, Yunus Emre yapsın üstüme alınmam, gençtir derim. Serhat bu takımın takım kaptanlarından biri ve yıllarca süper ligde mücadele yapan bir oyuncu. Ben yıllarca Güveç Kurtar ile birlikte top oynadım. Güvenç hoca başıma teknik direktör olarak geldi, en fazla saygıyı ben gösterdim. Ç.Rizespor takımında geçtiğimiz sezon şampiyonluğu neden kaçırdı diye sorsam bana verilen ortak cevap ”İçerde futbolcu, teknik adam saygısı yoktu.” İş disiplinin olmadığı yerde başarı olmaz. Bu yüzden önce ciddiyet benim olmazsa olmazlarım başında gelir. Eğer bende işimi ciddi yapmıyorsam, Ç.Rizespor yönetim kurulu benimde cazımı kessin , futbolcu yapıyorsa, o futbolcunun cezasını da ben keserim. Bu kadro dışı olur, süresiz kadro dışı olur. Bu olayı en kısa sürede görüşüp karara bağlayacağız” dedi.

Teknik direktörlerin işi, yoktan var etmektir !..

Ç.Rizespor teknik direktörü Engin Korukır, Adanaspor maçı öncesi özellikle stoper bölgesinde yaşanan sıkıntının nasıl aşılacağı sorusuna karşılık; ”Teknik direktörlerin işi, yoktan var etmektir. Ağlayacak, sızlayacak değiliz. Kaleci Davit Loriya idmanlara bizimle birlikte çıktı. Bu oyuncum yüzde 80 kalesindeki yerini alacaktır” dedi.

Hanım Beni Boşayacak !..

Deneyimli hoca son olarak Adanaspor maçı sonrası  hangi takımları mercek altına alıp, izleyeceksiniz sorusuna karşı; Yaklaşan Ankaragücü maçı var. Büyük bir olasılıkla Pazar günü Ankara’da olacağım. Benim işim futbol. Ben bu işten evime ekmek götürüyorum. Geçen hafta içi  ZTK maçında Giresunspor – Mersin İdman Yurdu maçını yerinde takip ettim. Bizi ilgilendirmeyen bir maçtı, fakat Giresunspor’da forma giyen 4-5 genç futbolcu var, onların son durumu hakkında bilgi edindim derken, bu durumdan kendisinin çok memnun olduğunu, memnun olmayan kişinin ise hayat arkadaşı eşi olduğunu, tahmin ediyorum ki Hanım beni boşayacak, eve gittiğim yok, o da haklı dedi…