Hapis Yerine Günde 2 Saat Okul Nöbeti

Hapis Yerine Günde 2 Saat Okul Nöbeti
Rize'de 19 yaşındaki Yunus Berberoğlu, günde 2 saat nöbet tutuyor, çevre temizliği yapıyor.

Rize'de yaralama suçundan 5 ay hapse mahkum edilen 19 yaşındaki Yunus Berberoğlu, Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında bir ilköğretim okulu önünde günde 2 saat nöbet tutuyor, çevre temizliği yapıyor.

Rize'nin Tophane Mahallesi'nde 4 ay önce meydana gelen yaralamalı kavganın ardından Yunus Berberoğlu hakkında, 'basit yaralama' suçlamasıyla Rize 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Berberoğlu'na 5 ay hapis cezası veren mahkeme, sanığın iyi hali ve istem dışı suça karışma durumunu gözönüne alarak cezayı Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında kamuda yararlı bir işte çalışma olarak belirledi. Bunun üzerine Yunus Berberoğlu, İstiklal İlköğretim Okulu girişinde 13.00 ile 15.00 saatleri arasında öğrencilerin giriş çıkışı ile okul çevresini gözetmeye, belirli aralıklarla da okul bahçesinde çevre temizliği yapmaya başladı. 3 ay boyunca okul çevresinde çalışacak olan Berberoğlu'nun karara uyup uymadığı da, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ekiplerince belirli aralıklarla yapılan denetimlerle kontrol ediliyor.

'HAPİS YERİNE BU CEZA İYİ OLDU'

Bir kavga sonucu hapis cezası aldığını belirten ve istemeden olaya karıştığını anlatan Yunus Berberoğlu, "Günde iki saat okulun çevresini bekliyorum. Hapis yerine bu ceza iyi oldu" dedi. Okul Müdürü Eyüp Solmaz da uygulamadan memnun olduklarını belirterek, Berberoğlu'nun zamanında gelip işini yaptığını söyledi.