Harekatla İlgili Son Durumu Paylaştı

Harekatla İlgili Son Durumu Paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir" dedi.

Beştepe'de düzenlenen 44. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatının başarıyla sürdüğünü, Afrin'in adım adım kontrol altına alındığını belirterek, "5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir" ifadelerini kullandı. PKK ve uzantısı terör örgütlerinin postmodern haçlı seferinin yeni işbirlikçileri olduğunu kaydeden ve "Münbiç'ten başlayarak sınırlarımız boyunca bu oyunları boza boza devam edeceğiz" diyen Erdoğan, "Bunların kökünü kazıyacağız. Ya çekip gidecekler, ya çekip gidecekler, başka yolu yok" ifadelerini kullandı.

"268 KİŞİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Zeytin Dalı Harekatında son durumla ilgili de bilgi veren Cumhurbaşkanı, "Özgür Suriye Ordusu ve bizim şehitlerimizle beraber 7-8 şehidimiz varsa 4 gün içerisinde, karşı taraftan da tespit ettiğimiz kadarıyla 268 kişi etkisiz hale getirildi. Kararlı bir şekilde bu devam edecek. Bunların kökünü kazıyacağız" dedi. Mehmetçik'e de övgüler yağdıran Erdoğan, "Bizim askerimiz, polisimiz, korucularımız, ÖSO'daki kardeşlerimiz şahadeti şereflerin en büyüğü olarak gördükleri için adeta ölümün üzerine üzerine gidiyorlar" dedi. Bir Mehmetçik'in "biz Afrin'e düğüne gidiyoruz" dediğini aktaran Cumhurbaşkanı, "Buna inanmak sıradan, herkesin karı değil. Bizim Mehmetimizin yetişmesi böyle" diye konuştu.

Kaynak:IHA