Has ve Saadet Partisi'nden Taziye Mesajı

Has ve Saadet Partisi'nden Taziye Mesajı
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun ile Halkın Sesi Partisi Rize İl Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Metin Çetin için taziye mesajı yayımladı.

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi ve Rize İl Başkanı Hasan Uzun ile Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Rize İl Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Metin Çetin için taziye mesajı yayımladı. İşte her iki il başkanının yayımladıkları o taziye mesajları:

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde meydana gelen, hain saldırıyı lanetleyen Hasan Uzun; “Bu alçak ve hain saldırıları gerçekleştirenler Kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyor olamazlar. Bunlar insanlıktan nasibi olmayan eli kanlı katillerdir. Ülkemizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen kiralık taşeronlardır. Bu alçak saldırıları gerçekleştirenleri ve Türkiye’de ki iş birlikçilerini ve dostlarını bütün nefretimle lanetliyorum” dedi. 

ABD’nin terör örgütüyle istihbarat paylaşımı yaptığını iddia eden  Uzun şunları söyledi: “Bölgeden gelen şehit haberleriyle yüreğimiz dağlanıyor. Sık sık yaşanan saldırılarda evlatlarımız şehit düşüyor. Son 8 ayda teröristler saldırılarını artırmıştır, terör olayları hızla tırmanmaktadır. Son 8 ayı düşündüğümüzde, bu tablo terörün ne kadar vahşileşebileceğinin en büyük kanıtıdır. Bunlar ipleri dış güçlerin elinde bulunan kuklalardır, taşeronlardır. İnsanlıktan en ufak bir nasibi olmayan eli kanlı katillerdir. Stratejik ortağımız anlık istihbarat bilgilerini bize değil, terör örgütüne veriyor. Evlatlarımız uluslar arası çirkin bir oyunun kurbanı oluyorlar. ”

hasan-uzun.20120209214132.jpgAçıklamasında Türk Kürt kardeşliğine de vurgu yapan Uzun: “Açıktır ki bu saldırıların amacı ülkemizi bölmek, milletimizin arasına düşmanlık tohumları ekmektir. Bunun için Masum bebekleri bile hedef almaktan çekinmemektedir. Ancak bu kiralık taşeronlar ve onları kiralayan şer odakları bilmelidirler ki bu karanlık emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Çünkü Biz Kürt’üyle Türküyle aynı şerefli milletin çocuklarıyız. Çanakkale’de, İstiklal mücadelesinde el ele, omuz omuza, aynı toprak, aynı bayrak, aynı inanç için can verdik. Omuz omuza şehit düştük. Bu kardeşlik, yeni yeşermeye başlamış bir filiz değil bin yıllık köklü bir çınardır." dedi.

Hasan Uzun, 1 askerimizin şehit olduğu 6 askerimizin de yaralandığı hain saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, şehit askerimiz Metin Çetin’e  rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diledi. “Şehit olan evladımız Metin Çetin’e Cenab-ı Hak’tan rahmet ve en büyük makamları vermesini niyaz ediyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyor, şehidimizin ailesine, yakınlarına ve tüm milletimize sabrı cemil niyaz ediyorum” dedi.

HAS PARTİ İL BALKANI ZAİMOĞLU'NUN TAZİYE MESAJI

husnu-kemal-zaimoglu.20120209214156.jpgHalkın Sesi Partisi Rize İl Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, Hakkâri Çukurca'da meydana gelen hain saldırıda bir askerimizin şehit olması nedeniyle yayımladığı taziye ve başsağlığı mesajında, "Hakkâri Çukurca'da meydana gelen silahlı saldırıda bir evladımızın şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendim. Çatışmada şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Yıllardır Türkiye'nin kanayan yarası olan terör sorununun bir türlü çözülemediğine işaret eden Zaimoğlu, "Maalesef binlerce insanımız bu terör siyaseti yüzünden hayatını kaybetmiş ve hala kaybetmektedir. Artık bu durum daha fazla devam edemez. Sorunun çözümü için ülkedeki bütün tarafların birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Başta siyaset kurumu olmak üzere, devletimizin bütün kurumları da, bu hain saldırıların önünü kesmek ve terörü sona erdirmek için harekete geçmek zorundadır" dedi.