Hasan Karal: İsmail Soba'nın Görevden Alınmasına Üzüldüm

Hasan Karal: İsmail Soba'nın Görevden Alınmasına Üzüldüm
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Soba’nın görevden alınmasıyla ilgili soruyu cevaplandırdı. Karal, alınan karara üzüldüğünü ifade etti.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, beraberinde İl Başkan Yardımcıları İsmail Kosif ve Erdal Genç ile birlikte Rize’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Rize’de yapılan ve yapımı devam eden projeler ile yapılması planlanan projelerin son durumları hakkında basına bilgi aktaran Rize Milletvekili Hasan Karal, basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı. Karal, ayrıca ülke gündemindeki bazı konuları da değerlendirdi.

erdal-genc-hasan-karal-ismail-kosif.jpg

Rize Belediyesinde siyasi kadroda bulunan başkan yardımcılarından İsmail Soba’nın görevden alınması, bir başkan yardımcısının da Kurban Bayramından sonra görevden alınacağına dair sağlam duyumların bulunduğu sorulduğu Rize Milletvekili Karal, bir başkan yardımcısının görevden alındığını ifade ederek görevden alınacağına dair duyumların bulunduğu 2. Başkan yardımcısı için, “Alınacak olan ne demek. O duyumları belediye başkanından mı duydunuz. Onu ben bilmiyorum.” dedi.

Karal, konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Başkan yardımcılarından bir tanesi görevden alındı. O arkadaşımız benim Çok değer verdiğim, partiyi beraber kurduğumuz arkadaşlarımızdan bir tanesidir. İsmail Soba benim çok güvendiğim sağlam duruşlu bir arkadaşımızdır. Ben böyle bir gelişmenin olmasına üzüldüm. Ama sonuçta orda belediyeyi yürütmek yönetmek, belediyenin başarılı olmasını sağlamak birinci derecede başkanın görevidir. Çalışacağı başarılı olacağı ekibi belirlemek de kendi doğal hakkıdır. Bu konuda bir itirazımız da söz konusu değildir. Ama İsmail Soba kardeşimiz tabi bizim çok değer verdiğimiz, önem verdiğimiz siyasette kader birliği yaptığımız arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Keşke böyle bir gelişme olmasaydı Bizde bunu öğrendik, üzüldük tabi. Ama dediğim gibi belediye başkanımız belediyenin yürütülmesi, yönetilmesi konusunda zaman zaman bir takım fikir anlaşmazlıklarına düştüğü arkadaşlar olabilir bilemiyorum bizi çok ilgilendiren bir konu değil. Temenni ediyorum ki inşallah atılan bu adımlar isabetli adımlar olur ve daha başarılı bir belediyecilik anlayışına kavuşturmaya vesile olur diye temenni ediyorum. Bu kadarıyla yetinelim. Hayırlısı olur inşallah.”