Hasan Karal: "Millet Aslı Varken Taklidine Prim Vermiyor"

Hasan Karal: "Millet Aslı Varken Taklidine Prim Vermiyor"
Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İnsanoğlu'nu değerlendiren Karal, "Millet aslı varken taklidine hiç bir zaman prim vermiyor. Milletimiz bu seçimlerde de asıl ve orijinalden yana tavrını koyacaktır" dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal,  Hasan Yavuz Bakır'ın Çay TV’de sunduğu "Perspektif" programının konuğu olarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi.

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, AK Parti'nin bugünlere milletin desteği, inancı ve güveniyle geldiğini belirterek, "Bizim milleten başka kimsemiz yok. Biz halkla beraber yola çıktık, halkla beraber siyaset yapıyoruz ve halkla beraber de siyaset yapmaya devam edeceğiz.  Bizim halktan başka ittifak edeceğimiz, halktan başka beraber olacağımız başka bir ortağımız yok. Varımız yoğumuz millettir." dedi.

Karal, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne alınan başarılarında teşkilatların çok önemli olduğunu vurgulayarak; "Bütün bu başarıların arkasında her şeye rağmen yorulmayan, bıkkınlık içerisine girmeden, hiç bir zaman kendi motivasyonunu tüketmeyen bir teşkilatçılık anlayışı var. Bu olmasaydı biz bu başarıyı yakalayamazdık. Teşkilatlarımızdaki bütün noksanlıklarımıza rağmen bu teşkilatlar parti ocaklarını namusu gibi koruyup korudular." dedi.

Muhalefet halkın cumhurbaşkanı seçmesini adaylık sürecinde bile istemedi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Karal, Muhalefetin Cumhurbaşkanı aday belirleme sürecinde bile anayasayı değiştirmek istediğini, TBMM'nin cumhurbaşkanını seçmesi için çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek şunları söyledi; "Çok farklı bir süreç yaşıyoruz. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri hep krizlere sebep olmuştur. 1950 sonrası hep sorunlu seçimler yaşanmıştır. Referandumda cumhurbaşkanını milletin seçmesine karşı çıkanlar şimdi kalkıyorlar milletin ayağına gidip oy istiyorlar hani siz cumhurbaşkanını doğrudan seçmesini istemiyordunuz? Bu konuda aleyhte kampanyalar yürüttünüz. Milli iradenin doğrudan tecelli etmesine karşıydı. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyaları çok demokratik şekilde sürdürebiliyorsa buda AK Partinin bu ülke insanına sunmuş olduğu bir büyük demokratik ikramdır. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı aday sürecinde de muhalefet partileri bu anayasayı bir daha değiştirelim tekrar TBMM'nin cumhurbaşkanını seçmesini sağlayalım diyerek bir sürü manevra çevirdiler. Ama sayın başbakanımız kesinlikle millet ne derse odur dedi. Ve bu milat oldu."

"Varımız Yoğumuz Millettir"

AK partini bugünlere milletin inancı desteği ve güveniyle geldiğini vurgulayan Karal, "Ramazan ayı olmasına rağmen inanılmaz kalabalıklar meydanları hınca hınç doldurdu.  Bu gerçekten inanılması güç bir durumdur. O güneşin, o sıcağın altında bir damla su içmeden Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyorsunuz. Bunu anca inançla, ülkeyi sevmekle, demokrasinin daha da yerleşmesini arzulanmak isteğiyle açıklayabilirsiniz. Bizim milleten başka kimsemiz yok. Biz halkla beraber yola çıktık, halkla beraber siyaset yapıyoruz ve halkla beraber de siyaset yapmaya devam edeceğiz.  Bizim halktan başka ittifak edeceğimiz, halktan başka beraber olacağımız başka bir ortağımız yok. Varımız yoğumuz millettir. Ne yaptıysak hangi adımı attıysak bunu milletle yaptık. Keşke bu anlayışı muhalefet partileri de ortaya koysalardı. Milletinle beraber siyaset yapıp milletin düşüncelerine tercüman olabilselerdi. Ve bizim için gerçek bir rakip olabilselerdi." Şeklinde konuştu

"Millet Aslı Varken Taklidine Prim Vermiyor"

Çatı aday olarak nitelendirilen muhalefetin adayı Ekmeleddin İnsanoğlu'nu değerlendiren Karal, İhsanoğlu'nun AK Partinin oylarından koparma adına aday gösterildiğini belirterek, "Millet hiçbir zaman şunu yemiyor; millet aslı varken taklidine hiç bir zaman prim vermiyor. Milletimiz bu seçimlerde de asıl ve orijinalden yana tavrını koyacaktır" dedi.