Hasan Karal: Ovit Tünelinde Işığı Eylül Sonu Göreceğiz

Hasan Karal: Ovit Tünelinde Işığı Eylül Sonu Göreceğiz
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ovit Tünelinde delme işleminin Eylül ayı sonlarına doğru tamamlanacağını ve karşı taraftan ışığın görüneceğini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapımı süren Ovit Tünelinde incelemelerde bulundu.

Karal, sahur vaktine yakın Ovit tüneli şantiyesinde Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’la bir araya gelerek proje üzerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Karal, daha sonra Bölge Müdürü Bayramçavuş ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ovit tünelinin içine girerek buradaki çalışmaları inceledi.

hasan-karal-ovit-tuneli-(1).jpg

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Karal,  Eylül ayı sonlarına doğru delme işleminin tamamlanmasını beklediklerini belirterek, “2012 yılında o zamanki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla birlikte Rizelinin hayali olan Ovit tünelinin temelini atmıştık. Bugün ise delme çalışmalarında artık sona gelindiği ve Eylül ayında karşı taraftan ışığın görüneceği bilgisi bizlere verildi. Ovit tüneli bizler ve Rizeli hemşerilerimiz için bir hayaldi. Ama Allaha hamd olsun ki artık sona doğru gelindi ve bu hayali gerçekleştirmek bizlere nasip oldu.” dedi

Çalışmalar 24 saat aralıksız devam ediyor

Ovit tünelindeki çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Karal, “Kuzeyi güneye, hayali gerçeğe bağlayan Ovit tünelinin zamanında tamamlanabilmesi için çalışmalar vardiya sistemine göre 24 saat aralıksız olarak devam ediyor. Her aşama tizi bir şekilde takip edilerek kontrol ediliyor” ifadelerini kullandı.

hasan-karal-ovit-tuneli-(2).jpg

Ovit, Lojistik Merkez ve Havalimanıyla Taçlanacaktır.

Ovit tüneliyle birlikte turizm ve ticaretin canlanacağını ifade eden Karal, “Rize ve Karadeniz bölgesini doğuya, güneydoğuya ve Kafkaslara bağlayacak olan Ovit tüneliyle birlikte bölge ticaret ve turizm açısında hareketlilik kazanacaktır. Ovit tünelinin Rize’ye getireceği ticari ve turizm canlılığının ise lojistik merkez ve Rize havalimanının yapılmasıyla birlikte taçlandırılacaktır.” dedi

Dünyanın En Uzun 2. Karayolu Tüneli

hasan-karal-ovit-tuneli-(3).jpg

Tünelle ilgili bilgi veren Karal,  “Çin’de bulunan 18.2 km uzunluğundaki Zhongnanshar tünelinden sonra 14 km uzunluğu ile Ovit tünelimiz çift tüp olarak inşa edilen Dünyanın en uzun 2. Karayolu tüneli olma özelliğine sahiptir. Ovit tüneli ve bağlantı yollarının yaklaşık maliyeti 1  milyar lirayı aşmaktadır. Tünelin tamamlanmasıyla birlikte mevcut yol 3.8 km daha kısalacaktır. Kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ay trafiğe kapalı olan İkizdere ispir yolu 12 ay boyunca trafiğe açık olacaktır.”dedi.

hasan-karal-ovit-tuneli-(4).jpg