Hasan Karal: Rize Tıp Fakültesi Gururumuzdur

Hasan Karal: Rize Tıp Fakültesi Gururumuzdur
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Ak Parti iktidarı olarak Rize'ye çok güzel hizmetler yaptık. Bu hizmetler içerinde gurur duyduğumuz birimimiz tıp fakültemizdir" dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen programa katıldı. Karal, buradaki konuşmasında Ak parti'den öncesi ile AK Parti dönemini karşılaştırarak  Rize'nin sağlık alanında önemli yatırımlar ve hizmetler aldığını kaydederek "Gözbebeğimiz olan Tıp Fakültesi bizim gururumuzdur. Bizim dönemimizden önce Rize'de MR çekilemezken şimdi tüm hastanelerimizde MR çekilebiliyor. Ayrıca bizden önce Rize sokaklarında doçent, profesör tabelaları gözükmezken şimdi yüzden fazla akademisyenimiz mevcut." diye konuştu.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki programa Milletvekili Karal'ın yanı sıra Rize Valisi Nurullah Çakır ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman da katıldı.

hasan-karal-saglik-calisanlarini-unutmadi-1.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, programda yaptığı konuşmada tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak, “Tıp Fakültesi, bizim Rize'mizde yaptığımız güzel hizmetler içerisinde en çok önemsediğimiz ve gözbebeğimiz olarak saydığımız çok önemli kurumlarımızdan bir tanesidir. Ak Parti iktidarı olarak Rize'ye çok güzel hizmetler yaptık. Bu hizmetleri sizlerde yakinen görmektesiniz. Bu hizmetler içerinde en çok üzerinde durmamız gereken ve en çok övünüp gurur duyduğumuz birimimiz tıp fakültemizdir. Sizlerin başarıları ve sizlerin ortaya koyduğunuz güzel hizmetler, Rize'mizin tanıtımına ve bölgede bir sağlık merkezi haline dönüşmesine vesile olmaktadır.” dedi.

hasan-karal.20140314212127.jpg

Birkaç yıl öncesine kadar Rize’de MR bile çekilemediğini hatırlatan Karal, "Ama şimdi hamdolsun ki hem burada hem de diğer hastanemizde MR cihazlarımız var. Biz iktidara geldiğimizde Rize'de 58 tane uzman doktor vardı. Şimdi ise tıp fakültemizin bünyesinde öğretim görevlisi nezdinde söylüyorum; yardımcı doçent ve üstü görev yapan ekiplerimizin sayısı 123'e ulaştı. Eskiden Rize'nin sokaklarında doçent veya profesör tabelası göremezdik. Ama şimdi hamdolsun ki Rize’mizde yüzlerce öğretim üyemiz var"  şeklinde konuştu.