Hasan Karal, RTEÜ’ye Ait 3 Fakülte İnşaatını İnceledi

Hasan Karal, RTEÜ’ye Ait 3 Fakülte İnşaatını İnceledi
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk Fakültesi binalarının inşaatlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve AK Parti İl Başkan Yardımcılarıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Zihni Derin yerleşkesinde yapılan İlahiyat Fakültesi inşaatını ve içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler İle Hukuk Fakültesinin yer aldığı inşaatları inceleyen Karal, inşaatı yapan firma yetkililerinden çalışmaların son durumu, binanın içerisindeki üniteler ve fiziki yapı hakkında bilgi aldı.

Karal, inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlemesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdikten sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden biri yapmak için çalıştıklarını ifade ederek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin öğrenci sayısının her yıl arttığını belirtti.

hasan-karal,-rteu’ye-ait-3-fakulte-insaatini-inceledi-(3).jpg

Zihni Derin yerleşkesinde yapılan hem ilahiyat fakültesi hem de iktisadi ve idari bilimler fakültesi ile hukuk fakültesinin yer aldığı binalarla birlikte öğrencilerin akademik ve sosyal anlamda gelişim sağlayabilecekleri yeni mekânların üniversiteye kazandırıldığını söyleyen Karal,  buradaki incelemeler sonrasında Rektör Prof. Dr.Hüseyin Karaman’la birilikte makamına geçerek üniversitenin diğer çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.

hasan-karal,-rteu’ye-ait-3-fakulte-insaatini-inceledi-(4).jpg

FAKÜLTELERİN TEKNİK BİLGİLERİ

İlahiyat Fakültesi 14.509 m2 arazi üzerinde kurulup, toplam inşaat alanı 24.355 m2’dir. Fakülte Binası içerisinde dekanlık bloğu, öğretim görevlileri bloğu, öğrenci bloğu ve kapalı otopark kısımlarından oluşmaktadır.  95 Adet akademisyen ofisi, 42 Adet standart derslik, 2’şer adet anfi derslik ve hafızlık odası, 1’er adet ebru atölyesi, musiki atölyesi, tezhip atölyesi ve hat atölyesi, 10.000 kitaplık kütüphane, 250 kişilik konferans salonu, 108 adet kapalı, 13 adet açık oto park bulunmaktadır.

hasan-karal,-rteu’ye-ait-3-fakulte-insaatini-inceledi-(1).jpg

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesi 37.000 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olup içerisinde; 63 derslik, 6 anfi, 240 kişilik konferans salonu, 130 akademisyen odası, 180 araçlık kapalı otopark, bilgisayar laboratuarı ve idari bölüm bulunmaktadır.

hasan-karal,-rteu’ye-ait-3-fakulte-insaatini-inceledi-(2).jpg