Hasan Karal: Yeşil Yol Kesinlikle Durmayacak

Hasan Karal: Yeşil Yol Kesinlikle Durmayacak
Rize Milletvekili Hasan Karal, tüm tepki ve eleştirilere rağmen 'Yeşil Yol Projesi'nin kesinlikle durmayacağına vurgu yaparak, “Durdurulması kesinlikle söz konusu değil. Yeşil Yol bizim en önemli projemizdir. Kararlılığımız kesindir.” dedi.

Rize Milletvekili Hasan Karal, Yeşil Yol Projesini kendilerinin durdurduğuna dair bazı iddiaların var olduğunu ifade ederek, Yeşil Yol Projesinin durdurulmasının söz konusu olmayacağını kaydederek, iddiaları ortaya atan kişilere hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Yeşil Yol Projesi'nin kesinlikle durmayacağına vurgu yapan Karal, “Durdurulması kesinlikle söz konusu değil. Yeşil Yol bizim en önemli projemizdir. Kararlılığımız kesindir. Yeşil Yol konusunda zaman zaman siyasiler olarak çok haksız ithamlara maruz kalıyoruz. Günah keçisi ilan ediliyoruz. Sanki biz bunu durdurmuşuz. Yeşil Yol'un iki yerinde ihtilaf var. Sanki buralardaki bu ihtilaflara biz destek veriyormuşuz. Hakkımızda haksız, bizi yaralayıcı ve incitici cümleler kullanılıyor. Bu konuda bize bu cümleleri kullananlara ve söyleyenlere kesinlikle ve kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz. Samsun'dan Sarp'a kadar Yeşil Yol'un kesinlikle bitirilmesini arzu ediyoruz. Bu yol tamamen bitirilecek ancak o zaman anlam kazanır. Belli yerler kesintili olursa bu Yeşil yol olmaktan çıkar. Zaten yaylaların bir çoğunda yol var.” dedi.

Yaylaların ulaşabilirliğini kolaylaştırmak ve yaylalara insanların daha kolay ulaşabilmesi için bu yolu yaptıklarını ifade eden Karal, şöyle devam etti: Kesinlikle devlet olarak 2-3 şantaja tehdide boyun eğecek durumu yoktur. Devlet güçlüdür.  Öneriler dikkate alınır. Gerekirse yol güzergahlarında değişiklikler olabilir. Vatandaşımızın da önerileri de aynı şekilde dikkate alınmıştır ve bundan sonra da alınmalıdır. Bu bir devletin projesidir. Devlet bunu devlet projesi olarak ilan etmiştir. Bunun iktidarla bir alakası yok. Bu devletin yatırım programından geçmiş. Bu proje gerçekleşecektir. Anlatıldığı gibi yaylaların birine peşkeş çekildiği ve zenginlerin gelip on katlı oteller yapacakmış gibi söylemler var. Bunlar gerçek değildir. Biz Rize şehir merkezinde beş yıldızlı otel yaptırana kadar canımız çıktı. Yayla imar planına aykırı kesinlikle bir yapılaşmaya izin verilmeyecek.

Projeye karşı çıkanlara da tepki gösteren Karal, "Çevreci adı altında yeşili savunan insanlarımız başka partilerin milletvekillerini çağırıp orda yürüyüş yapmaya gerek yok. Sevseniz de sevmeseniz de sizin vekilleriniz biziz. Doğayı ve çevreyi koruma adına memleketin hayrına bir yürüyüş yapın en önden sizinle beraber biz yürüyelim. Bu yaylalardaki 'imar yolsuzluğuna son' yürüyüşü yapalım. Böyle bir yürüyüş yapalım. En önde ben varım. Gelecem. 'Yaylalardaki çarpık yapılaşmaya son' yürüyüşü yapalım. En önde ben geleyim. Ayder Yaylası'nı kurtarma yürüyüşü yapalım. Kendi ellerimizle yaylaları katletmişiz. İmar yolsuzluğunu sonuna kadar uygulamışız. Tamamen çarpık ve kaçak yapılaşma yapıyoruz ve halen daha devam ediyor. Siz bunları görmemezlikten geleceksiniz. Ondan sonra buraya yol yapılmasın. Bölgemizdeki genel olarak insanlarımız bu oyunlara gelmiyor. Gelmeyecek. Biz bu projeyi tamamlayacağız. Bugün nasıl dünyanın gelişmiş ülkeleri doğal güzelliklerini ve zenginliklerini dünya turizmine açmışsa ve bunun ekmeğini ve kaymağını yiyorsa bizde bunun ekmeğini ve kaymağını yememiz lazım." diye konuştu.