Hasan Karal'a Bakanlık Yolu Açıldı

Hasan Karal'a Bakanlık Yolu Açıldı
Ak Parti Rize'de tarihe geçen Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'a bakanlık yolu ardına kadar açıldı.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti tarihine geçti. Karal'a Ak Parti döneminde Rize'de ilk kez 2. dönem Rize milletvekilliği yolu açıldı. Karal'a ayrıca yeni kabinede Rize'ye verilecek Bakanlık yolu da ardına kadar açıldı. Zira, yeni kabinede Rize'den bir bakan olacağı biliniyordu. THY Yönetim Kurulu başkanlığından dün istifa eden ve aday olacağı düşünülen Hamdi Topçu'nun aday olmayışı sonrası muhtemel Ak Parti iktidarında Rize'ye verilecek bakanlık görevinin Hasan Karal'a verileceği bilgisine ulaşıldı.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hkmet Ayar ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Rize Pazarlı Osman Aşkın Bak ile birlikte Ak Parti'den Rize Milletvekili adayı gösterildi.

Ak Parti'nin Rize'de daha önceki genel seçimlerde iki kez aday gösterdiği tek milletvekili adayı olan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, hem 3. kez milletvekili adayı gösterilen tek isim oldu hem de 2 kez Ak Parti Rize Milletvekili olarak meclis yolunu tutan ilk isim olarak Ak Parti tarihine adını yazdıracak.

Karal, ilk kez Rize Milletvekili adayı gösterildiği 2007 seçimlerinde 3. sıra adayı iken, Bağımsız Rize Milletvekili Adayı olan Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın seçimi kazanması dolayısıyla milletvekili seçilememiş ve kurucu başkanı olduğu Ak Parti Rize İl Başkanlığına geri dönüş yapmıştı.

Karal, ardından 2011 seçimlerinde de Ak Parti'den 2. defa Rize Milletvekili Adayı gösterilen ilk siyasetçi olurken, bu kez listede kendisine Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı'nın ardından 2. sırada yer buluyordu. Ak Parti'nin Rize'nin 3 milletvekilliğini de kazandığı bu seçimin ardından Hasan Karal, Rize Milletvekili olarak meclisin yolunu tutmuştu.

Karal, milletvekilliği döneminde Rize'nin ve Rizeli'nin her türlü sorunuyla ilgilenirken 7'den 77'ye tüm Rizelilerin ve Rize'de yaşayanların gönlünde taht kurmuş, Rize'nin yıllardır aradığı siyasetçi bu dedirtmişti.

Rize'nin bağrına bastığı ve gönülden desteklediği siyasetçisi Hasan Karal, her geçen gün çalışmalarıyla Rize siyasetine adını altın harflerle yazdırırken, bu çalışmalarının da karşılığını 1. sıra Rize Milletvekili adayı olarak aldı. Karal'ın bu adaylığı aynı zamanda Karal için Ak Parti'nin Rize'de 2. kez milletvekili olacağı anlamı taşıyordu. Bu yönüyle de Karal, Ak Parti Rize tarihine geçerek, Ak Parti Rize'de ilk kez 2 dönem milletvekilliği yolu açıldı.

2007 seçimlerinde 3. sıra Rize Milletvekilliği adaylığıyla Mesut Yılmaz'a takılan Rize Milletvekili ve 25. Dönem Rize Milletvekili 1. sıra adayı Hasan Karal, 2011 seçimlerinde 2. sıra adaylığına yükseldikten sonra 2015 seçimlerinde Rize'de 1 numaraya yükselen isim oldu.

Çalışmalarıyla halkın takdirini kazanan, Rizelilerin işte Rize'nin aradığı siyasetçi demesini sağlayan Hasan Karal'ın 25. Dönem Milletvekilliği seçimleriyle beraber kabinede kendisine yer bıulacak olması ise Rize'de şimdiden büyük bir heyecan yarattı.

Ak Parti tarihine geçerek, Ak Parti döneminde Rize'de ilk kez 2. dönem Rize milletvekilliği yolu açılan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'a ayrıca bakanlık yolu da ardına kadar açıldı.

İŞTE AK PARTİ DÖNEMİ RİZE MİLLETVEKİLLERİ

24. DÖNEM  RİZE MİLLETVEKİLLERİ (2011 – 2015)

1- HAYATİ YAZICI (AK PARTİ)

2- HASAN KARAL (AK PARTİ)

3- NUSRET BAYRAKTAR (AK PARTİ)

23. DÖNEM  RİZE MİLLETVEKİLLERİ (2007 - 2011)

1- ALİ BAYRAMOĞLU (AK PARTİ)

2- LÜTFİ ÇIRAKOĞLU (AK PARTİ)

3- MESUT YILMAZ (BAĞIMSIZ)

22. DÖNEM  RİZE MİLLETVEKİLLERİ (2002 - 2007)

1- İLYAS ÇAKIR  (AK PARTİ)

2- ABDÜLKADİR KART (AK PARTİ)

3- İMDAT SÜTLÜOĞLU (AK PARTİ)