Hasan Karal'dan Ensar Vakfına Ziyaret

Hasan Karal'dan Ensar Vakfına Ziyaret
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ensar Vakfı Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek, Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanı Fetullah Şen ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

Karal, beraberindeki AK Parti Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ensar Vakfı  Rize Şubesi'ni ziyaret etti. Karal, burada öğrenci yurdunu gezerek Vakıf Başkanı Fetullah Şen'den yurt ve vakıf faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ensar Vakfının, evrensel düşünce dünyasına katkı sağlayan ve medeniyet değerlerini ön plana çıkaran, Türkiye'nin en güzide vakıflarından bir tanesi olduğunu belirten Rize Milletvekili Hasan Karal, "Rize şubemizin bugün çok güzel ve örnek bir hizmetini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde üniversite yatırımlarının büyümesi ile beraber üniversite öğrencilerin barınma konusu çok ciddi bir sorun haline gelmiş gibi gözüküyor. Barınma sorununun çözümü noktasında Ensar vakfımızın atmış olduğu bu adımların çok önemli adımlar olduğunu düşünüyorum. Bugün yaklaşık 150 öğrenciye hizmet veren Ensar vakfımız bundan sonra da atacağı adımlarla beraber daha çok öğrencimizin barınabileceği ve Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin öğrencilerinin çok daha güzide ve modern bir ortamda barınmalarına zemin hazırlayacaktır. Bu çalışmaların Ensar vakfı bünyesinde teessüs ettirilmesi en büyük arzumuzdur." dedi.

hasan-karal-ensar-vakfinda-1.20140621102447.jpg

Ensar Vakfı gibi Rize'de faaliyet gösteren diğer özgün ve bağımsız kuruşların sayısının artmasını temenni eden Karal, "Özellikle Ensar Vakfı gibi Rize'mizde faaliyet gösteren, sadece ve sadece kendi değerlerine bağlı kalmayı prensip edinen, aklını kiraya vermeyi düşünmeyen bir anlayışı temsil edinen bu gibi özgün ve bağımsız kuruluşlarımızın sayılarının çoğalmasını arzu ediyoruz. Ensar vakfımız ve Ensar vakfı gibi diğer kardeş kuruluşlarımızın Rize'mizdeki bu faaliyetlerini elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesine dışarıdan gelen öğrencilerimizin Rize'mizde barınma sorunu kalmasın istiyoruz. Bunun için arkadaşlarımızın daha çok gayret göstermesi gerekiyor. Bizde siyasiler olarak elimizden geldiğince yanlarında olamaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

hasan-karal-ensar-vakfinda-2.20140621102503.jpg

Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanı Fetullah Şen ise Karal ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine yapmış oldukları nazik ziyaretten ötürü  teşekkür ederek, "Görüşmelerimizden şunu anladım ki önümüzdeki süreçte Rize'ye daha güzel yurtların kazandırılması gerekliliği  konusunda hem fikiriz. Gelişen ve büyüyen çok güzel bir üniversitemiz var. Dışarıdan gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamamamız gerektiği  gibi  onlara  zihinsel olarak da güzel  şeyler vermek  gerektiğini  düşünüyorum. Kaliteli insan yetiştirmek için onlara bir şeyler vermek gerekir. O bir şeylerde ancak belli bir misyonu olan vakıfların aracılığıyla olabilir diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Karal, son olarak Vakfın şeref defterini imzalayarak buradaki ziyaretini sonlandırdı.

hasan-karal.20140621102525.jpg