Hasan Karal’dan Mesut Yılmaz Açıklaması

Hasan Karal’dan Mesut Yılmaz Açıklaması
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Rize’den Ak Parti Milletvekili Adayı gösterilecek iddialarını değerlendirdi. Karal, bu ülkede başbakanlık yapmış bir siyaset adamının kararını ve düşüncesine...

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Rize’den Ak Parti Milletvekili Adayı gösterilecek iddialarını değerlendirdi. Karal, bu ülkede başbakanlık yapmış bir siyaset adamının kararını ve düşüncesine yorum yapmanın yanlış olacağını kaydetti.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Öğretmen Evinde düzenlediği basın toplantısında Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Ak Parti’den Rize Milletvekili gösterileceği şeklindeki iddiayı cevaplandırdı. Mesut Yılmaz’ın bu ülkede başbakanlık yapmış bir siyaset adamı olduğunu ve Yılmaz’ın kararı ve düşüncesine yorum yapmanın yanlış olacağını kaydeden Karal, “Mesut Yılmaz konu hakkında işin aslı varsa gerekli açıklamayı yapar veya yapacaktır" dedi.

1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine de değinen Rize Milletvekili Hasan Karal ,1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de demokrasinin daha gelişmesine, yerleşmesine ve istikrarın yeniden hayat bulmasına vesile olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

7 Haziran seçimlerinde milletin vermiş olduğu mesajı algılamak durumunda olduklarını ve algılanan mesaj doğrultusunda ellerinden geldiğince ülkede yeniden bir hükümetin kurulabilmesi için gerekli gayreti ortaya koyduklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade eden Karal, “TBMM'de diğer siyasi partilerle bir ortak zeminde buluşamadık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk defa uygulanan bir yöntemle Türkiye erken seçime götürülmüş oldu. Temenni ediyoruz ki 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimin Türkiye'de var olan istikrasızlığı giderici bir tek partili ve tek başına iktidara dönüşmesini gönülden arzu ediyoruz. Türkiye'de koalisyonların ülkeyi nasıl bir kaotik ortama sürüklediğini ve bir takım huzursuzlukların sebep olduğunu bir takım çıkmaz sokakların nasıl koalisyon dönemlerinde var olduğunu yakın siyasi tarihe baktığımız zaman çok iyi gördük, görüyoruz ve bunları yaşadık. Türkiye yaklaşık 13 yıllık bir istikrarlı bir dönem sonrasında böyle bir tabloyla karşılaştı. Milletin ortaya koymuş olduğu irade her şeyin üzerinde dedik. Millet iradesi kesinlikle tartışılmaz bir olgudur dedik. Bunun gereğini yapmaya çalıştık ama muvaffak olamadık.” Dedi.

 TBBM'de diğer siyasi partilerin yaklaşımları ve koalisyon çalışmaları ve görüşmeleri başlamadan önce ortaya koydukları ön yargılı ve peşin hükümlü şartlar Türkiye'yi bir hükümet kurulmaması noktasına taşımış olduğunu sözlerine eklyen Rize Milletvekili Karal, “İnşallah milletimizin sağ duyusu ile beraber yeniden meydanlara çıkılacak ve 1 Kasım'da ülkemiz inşallah yeniden bir istikrarı yakalayacaktır diye ümit ediyoruz.” Diye konuştu.

KARAL’A MESUT YILMAZ SORUSU

Rize olarak Türkiye'de 81 il içerisinde parti olarak en yüksek oyu alan ve Türkiye birinciliği kazanan bir il konumunda olarak başarılı olduklarını da kaydeden Karal, “Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın AK Parti'den aday olacağı iddiası ile ilgili sorulan soruya, "Böyle bir haber çıktı bizde basından okuduk. Olayın doğru olup olmadığımızdan bil bilgimiz yok. Doğru olduğunu henüz ispatlayamadığımız bir konu hakkında yorum yapmamız yanlış olur. Türkiye'de siyasette her şey olabilir. Siyasette iki artı iki dört etmez. Ne genel merkezimiz tarafından nede Mesut Yılmaz tarafından böyle bir şeyin doğrulandığını duymadık. Basında bir takım yorumlar çıktı. Böyle bir şey olursa ondan sonra yorum yaparız. Mesut Yılmaz bu ülkede başbakanlık yapmış. Bir siyaset adamının kararı ve düşüncesine bizim yorum yapmamız yanlış olur. Kendisi bu konu hakkında gerekli açıklamayı yapar ve yapacaktır. Böyle bir durum varsa ve genel merkezimizde bu konuya sıcak bakıyorsa ondan sonra biz kanaatimizi ortaya koyarız ve elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışırız. Şuan böyle birşey söz konusu değil" şeklinde konuştu.