Hasan Karal'dan Salarha Tüneli Projesi Açıklaması

Hasan Karal'dan Salarha Tüneli Projesi Açıklaması
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Salarha Tüneli Projesinde son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’deki yatırımların son durumları hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Rize Havalimanı Projesi gibi Salarha Tüneli Projesi hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Rize Havalimanı projesi ile ilgili bilgi eksikliği dolayısıyla yoğun eleştiriye tutulduklarını ifade eden Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bu konuda siyasetçiler olarak yapılacakları yaptıklarını ve Rize Havalimanı Projesini hükümetin programı içerisine sokmakla görevlerini tamamladıklarını bundan sonra başka projelerle ilgileneceklerini kaydetti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılı içerisinde yatırım programına alınacak 6 havalimanından bahsederken ilk sırada Rize Havalimanına yer verdiğini ifade eden Karal, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından kendi mecrasında yürüyen Rize Havalimanı ile ilgili yeni açıklamalarda bulunmanın anlamsız olduğunu vurguladıktan sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Rize Artvin Havalimanı ile ilgili son çalışmasını basın mensuplarıyla paylaşmıştı.

hasan-karal-basin-toplantisi.jpg

Rize Havalimanı Projesinin ardından Salarha Tünelindeki son durum hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Salarha Tüneli Projesinde kamulaştırma sıkıntısı bulunduğunu ifade etti.  

Salarha tarafından tünel delinme işlemlerinin başladığını ve çalışmaların fiilen sürdüğünü kaydeden Karal, “Salarha tarafından çıkış ağzında ciddi istimlak çalışması olması lazım. Orada devasa bir viyadük var. Andondan aşağı gelirken Salarha Tüneline giriş, Salarha Tünelinden çıkarken Askoroza doğru iniş, Askorozdan gelirken Salarha Tüneline giriş. Yani adeta orada dörtlü bir kavşak var. O dörtlü viyadüğün içindeki dolgu malzemesi tünelden çıkarılacak malzeme ile doldurulacak. Yaklaşık olarak o alanda 10 dönümlük bir arazinin istimlak edilmesi gerekiyor. Yani yol ile dere arasındaki arazinin istimlak edilmesi gerekiyor. Salarha Tünelinin çıkış noktası daha yukarıdandı, Yolveren bölgesindendi. Ama zemin etüt çalışmaları yapıldı. Zemin çürük çıktı. Şimdi tünel daha da uzadı. Karayolları Genel Müdürlüğü tünelin uzamasını ister mi? Tünel uzadıkça maliyeti artıyor. Yolveren’e çıkmış olsaydı tünelin mesafesi daha da kısalmış olacak ve  daha da ucuz bir yatırım olacaktı. Ama zemin çürük çıktı. Yani dağın içindeki toprak yapısı bize verilen bilgilere göre bozuk çıktığı için güzergah değiştirildi alan daha da uzamış oldu. Onun için bu bizim alanımıza girmiyor, bu bizim meselemiz değil. Tünelin nerden gireceğine nerden çıkacağına biz karar vermiyoruz. Bizim siyasi olarak ortaya koyacağımız vizyon, şehrin arka taraflara açılması vizyonudur. Arka taraflara açılması için de tünelin olmazsa olmaz bir olgu olmasıdır. Biz bu vizyonu ortaya koyarız gereğini bürokratlar yapar, teknik adamlar yapar. Bunun hesabını sonuçta siyasiler vermeyecek. Bunun hesabını projenin doğruluğunu yanlışlığının hesabını bürokratlar verecek, teknik adamlar verecek. Burada yanlış bir hesap olduğunda yarın öbür gün bir problem yaşandığında tünelde bir çökme olduğunda, şu olduğunda bu olduğunda bunun hesabını verecek olanlar teknik heyettir, bürokratlardır, Karayolları Genel Müdürlüğüdür.” dedi.

Karal, Rizeli hemşehrimiz Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr. Nurdan Apaydın’ın kendilerinin ricası üzerine Ovit Tüneli ile Salarha Tünelini incelemek ve çalışmalar yapmak üzere yarın Rize’ye geleceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Hasan Karal, Rize Havalimanında Son Noktayı Koydu