Hastane Otoparkı Şubat 2015'te Hizmete Giriyor

Hastane Otoparkı Şubat 2015'te Hizmete Giriyor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yapımı devam eden 600 araç kapasiteli otopark 2015 Şubat ayı içerisinde hizmete açılacak.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin otopark sorununu giderecek katlı otoparkın 2015 Şubat ayı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. Otoparkın en üst katı ise hasta yakınlarının otel ihtiyacının giderilmesi amacıyla konaklama ve sosyal alan olarak kullanılacak.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  yanında inşaatı devam eden otoparkta incelemelerde bulunarak, otopark inşaatının 2015 Şubat ayı içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

Beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Yöneticisi ve Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt eşliğinde yapımı devam eden hastane otoparkında incelemeler de bulunan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yüklenici firma yetkililerinden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı.

otopark-insaati-hizla-devam-ediyor-1.jpg

"Şubat ayında Hizmete açılması bekleniyor"

Karal, burada yaptığı açıklamada, "Bugünde hastanemizin katlı otoparkında incelemelerde bulunuyoruz. Daha önce gerek hastanemizin başhekimi Hasan beyin, gerekse il sağlık müdürümüz Mustafa beyin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda otopark inşaatımız çok büyük bir hızla devam ediyor. Belirlenmiş tarihte bu projeyi bitirmek için çalışmalar devam ediyor. İnanıyorum ki şubat ayı gibi burada araçlar kabul edilmeye başlanabilinecek." dedi.

Otoparkın üstünde sosyal alan ve konaklama alanı olacak

Otoparkın en üst katında diğer illerden gelen  vatandaşlar için konaklama ve sosyal alan yapmayı  planladıklarını belirten Karal, " Burada başhekimimiz ve sağlık il müdürümüzle yaptığımız istişarelerde özellikle bu katlı otoparkın en üst katında çevre illerden gelen hasta yakınlarının gece konaklayabilmesi ve temel ihtiyaçlarının giderilebilmesi için konaklama alanı projesi hazırlanıyor. Bunu da özelikle Artvin, Trabzon,  Erzurum ile Karadeniz’e yakın ilçelerden gelen hemşerilerimizin rahatlıkla hastalarını ziyaret edebilmeleri ve konaklayabilmeleri için böyle bir sosyal alanın burada yapılmasını planlıyoruz. Büyük illerde bu tür projeleri görüyoruz. Rize'mizde bu konuda ciddi bir eksiklik vardı. Katlı otoparkımız yaklaşık 600 araçlık bir otopark olacak. Otoparkın en üstünü de değerlendirebilmek adına yaklaşık 4 bin metrekarelik inşaat alanının bir kısmını konaklama alanı bir kısmını da sosyal alan olarak projelendireceğiz." ifadelerini kullandı.