Hastane Otoparkları Yeterli mi?

Hastane Otoparkları Yeterli mi?
Rize Valisi Nurullah Çakır, hastanelerdeki otopark sorununu gündeme getirerek, belirli bir proje dahilinde hastanelerdeki otopark sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, ziyaret ettiği Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sümbül’den brifing aldı. Vali Çakır, hastanelerdeki otopark sorununu gündeme getirerek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yapılmakta olan Onkoloji Hastanesinin de devreye girmesinden sonra otopark sorununun daha da büyüyebileceği endişesini ifade ederek, belirli bir proje dahilinde hastanelerdeki otopark sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Vali Çakır’ın ziyareti esnasında, Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Şafak Sümbül, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Tıbbi Hizmetler Şube Başkanı Talip Başak, İdari Hizmetler Şube Başkanı Hakan Görgülü ve Mali Hizmetler Şube Başkanı Musa Korkut hazır bulundu.

ss.20130129222746.jpg

Ziyaretin ilk bölümünde, Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Şafak Sümbül, Sağlık Bakanlığındaki yeni yapılanma kapsamında Kamu Hastaneleri Birliğince Rize genelinde yürütülen çalışmalar hakkında Vali Çakır’a brifing verdi.

OTOPARK BÜYÜK SORUN

Vali Çakır, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bundan sonraki süreçte Kamu Hastaneleri Birliğinin Rize’de yataklı tedavi hizmetlerinde koordinasyonu sağlayacağına, disiplinli bir yönetim anlayışı oluşturacağına inanıyorum. İlimizde sağlık alanında yapılan yatırımlar kapsamında, başta hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan onkoloji hastanesi olmak üzere, ilçe hastanelerinin yanı sıra ağız ve diş sağlığı merkezinin tamamlanmasıyla, Rize’nin sağlık alanındaki altyapısı güçlenmiş olacaktır. Ayrıca il ölçeğindeki yardımcı sağlık personeli eksiğinin giderilmesi için, İl Milli Eğitim Müdürlünce ilgili okullara (Sağlık Meslek Lisesi ve benzeri okullar) yönlendirici çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte, Rize Merkezdeki İhtisas Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesinin yoğunlukları dikkate alınarak bir eşgüdüme gidilmeli, özellikle İhtisas Hastanesinin, Onkoloji Hastanesinin de devreye girmesinden sonra araç park yeri ve sirkülasyonunun bir proje dahilinde çözüme kavuşturulması gerekmektedir” dedi.

Vali Çakır ayrıca, özellikle hastanelerdeki acil servisler başta olmak üzere, halkla ilişkiler ve hasta yönlendirmesine dair hekimlerin dışında ayrı birimler oluşturulması gerektiğini ve hastanelerdeki mesai dışı, idari nöbet sistemlerinin güçlü bir hale dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yaparak, bugüne kadar yapılan çalışmalardan ötürü Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Şafak Sümbül nezdinde tüm çalışanlara teşekkür etti.