Hattat Yavaş: “Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 Projeyi de Hemen Başlatın” Dedi

Hattat Yavaş: “Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 Projeyi de Hemen Başlatın” Dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rize'deki 2 proje ile ilgili teknik bilgi veren Rizeli Hat Sanatkarı Ahmet Zeki Yavaş, Erdoğan’ın hemen başlatın talimatı verdiğini kaydetti.

Rizeli Hat Sanatkarı Ahmet Zeki Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize Külliyesi ve Sahil Sosyal Yaşam Alanı ile Isırlık mevkiinde yapılması planlanan mesire alanı projesinin bir an evvel hayata geçirilmesini istediğini söyledi.

‘Mavi Şehir’ Projesiyle Rize Külliyesi ve Sahil Sosyal Yaşam Alanını, Mesire Alanı Projesi ile Isırlık’ı dizayn edecek projelerin mimarları Rizeli Hat Sanatkarı Ahmet Zeki Yavaş ve Mimar Erkan İnce, projeler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teknik bilgiler sunarken, Hattat Yavaş, projelerin tamamlanmasıyla Rize’nin yeni bir siluet kazanarak marka şehir olacağını söyledi.

RİZE MARKA ŞEHİR OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize gezisi sırasında Rize Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette her iki proje ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a proje hakkında brifing veren Rizeli Hat sanatkarı  Ahmet Zeki Yavaş, projeyle birlikte Rize’yi dünyaya açarak marka şehir haline getirmek istediklerini söyledi.

ahmet-zeki-yavas.jpg

Projenin Rize’ye bir siluet kazandıracağına vurgu yapan Hattat Ahmet Zeki Yavaş, “Tarihte, birçok medeniyet inşa etmiş olan bir millet olarak,  günümüzde de, tarihi kimliğimiz ve kişiliğimize uygun, ilkleri içinde barındıran, Rize’nin, tarihi, kültürü, sanatı ve mimari kimliğine uygun olarak tasarlanan,  yörenin, taş ve ahşap uyumu esas alınarak hazırlanan, yöre için  tarihi bir kimlik ve değer oluşturacak, Rize’mize, bir siluet kazandıracak, günümüz insanının medeniyet tasavvuruna etki edebilecek, binlerce yıl yaşayacak bir proje gerçekleştireceğiz. Rize’mize kazandıracağımız bu projeyle, şehrimizi dünyaya açmayı, adından söz ettirmeyi, şehrimize marka şehir kimliği yüklemeyi ve turizmini de canlandırmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

rize-kulliyesi-ve-sahil-sosyal-yasam-alani.jpg