Hava sıcaklığı 10 derece düşüyor!

Hava sıcaklığı 10 derece düşüyor!
Mayıs ayının ortasında kasıp kavuran sıcak hava yerini yağmura bırakıyor... Beraberinde sıcaklık da düşüyor... İşte hava raporu;

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, geçen hafta bunaltıcı sıcakların görüldüğü Marmara'da hafta sonunda lodos etkili oldu.

Cumartesi günü kuvvetli lodosun görüldüğü Bursa 'da rüzgarın saatteki hızı 63 kilometreye kadar ulaşırken, Balıkesir'de ise en yüksek hız 54 kilometre olarak ölçüldü. Rüzgar nedeniyle bazı ağaçların dalları kırılırken, itfaiyeye ciddi bir ihbar gelmediği öğrenildi.

Hafta sonunu da sıcak geçiren Marmara'da hava sıcaklıklarında 8 dereceye varan düşüşler olacak. Marmara Bölgesi, gelecek haftayı serin geçirecek. Yağışların da etkisiyle Bursa'da salı günü hava sıcaklığı 8 derecelik düşüşle 21, Balıkesir'de ise 5 derecelik azalmayla 22 dereceye inecek.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA RAPORU

Marmara parçalı az bulutlu. Pazartesi günü bulutlar biraz artıyor. Sıcaklık 18- 20 dereceye iniyor. Salı günü yağış ihtimali var.

Ege parçalı çok bulutlu. Rüzgar lodostan kuvvetli esiyor. 23-24 derecelere inen sıcaklık salı günü 3-4 derece daha azalacak. Sağanak yağış görülebilir.

Akdeniz'in orta ve batı kesimlerinde bulutlar yoğunlaşıyor. Sıcaklık Adana çevrelerinde 35 dereceyi görecek. Pazartesi 5-6 derecelik düşüş var.

İç Anadolu'da sıcaklık 30 dereceye dayanıyor, ancak pazartesi günü bölge genelinde 8-9 derecelik düşüş bekleniyor.

Karadeniz parçalı bulutlu. Bolu dolaylarında 30 dereceye dayanan sıcaklık, orta Karadeniz'de 25 derecelerde ölçülecek. Pazartesi sıcaklık azalıyor ve bölgenin doğusunda sağanak bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Erzurum çevrelerinde beklenen yağış pazartesi bölgenin kuzeyine yayılacak ve şiddetini artıracak. Sıcaklık yağışla 2-3 derece düşecek.

Güneydoğu Anadolu en yüksek sıcaklığa sahip. Şanlıurfada sıcaklık 37 dereceyi bulacak. Hafta ortalarında sıcaklık 10 derece azalmış olacak