Havalimanından Sonra Amatör Futbol Sahası da Deniz Dolgusu Üzerine Yapılacak

Havalimanından Sonra Amatör Futbol Sahası da Deniz Dolgusu Üzerine Yapılacak
Rize Amatör Sporunun kullanımına sunulacak olan Rize Amatör Futbol Sahası, Rize’nin Pazar ilçesinde yapılacak olan Rize Havalimanı gibi deniz dolgusu üzerinde yapılacak.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de spor yatırımlarında önemli ilerlemeler sağladıklarını ve şehir merkezinde ve ilçelerde futbol sahaları ile spor salonları inşa ettiklerini söyledi.

Eski Ekrem Orhon Futbol Sahasının yerine çok modern bir Gençlik Merkezi inşa ettiklerini açıklayan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal; balıkçı barınağı ve Rize Limanı arasındaki mesafede dolgu çalışmalarının yapıldığını ve amatör sporcularının hizmetine sunulacak yeni futbol sahasının burada yapılacağını söyledi.

Karal, eski Ekrem Orhon Stadının kaldırılarak yerine yapılan Rize Gençlik Merkezi’nin gençlerin sportif ve sosyal faaliyetlerine hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, Rize sahil dolgu alanında futbol sahasının yapımı için deniz dolgusu çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

hasan-karal-005.jpg

Karal, Rize’ye yaptıkları spor yatırımlarından bahsederek, “Çok Amaçlı Spor Salonu, Yarı Olimpik ve Tam Olimpik iki ayrı Kapalı Yüzme Havuzu, Yeni Şehir Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, Gündoğdu Futbol Sahası, Rize Gençlik Merkezi ve ilçelerde yapımı tamamlanan futbol sahaları, spor salonları ve gençlik merkezleri olmak üzere ilimize birçok eser kazandırdık” dedi.

Ekrem Orhon Futbol sahasının yerine sahil dolgu alanında yeni bir futbol sahası inşa edeceklerini ifade eden Karal, “Eski Ekrem Orhon futbol sahasının yerine çok modern bir Gençlik Merkezi inşa ettik. Yeni futbol sahamızın yerini sahil dolgu alanında belirledik. Terminalin önünde kalan kısımda balıkçı barınağı ve Rize limanı arasındaki mesafede dolgu çalışmaları yapılmaktadır. Yeni futbol sahamızı buraya inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Karal, “2003-2015 yılları arasında Rizeli gençlerimizin sporu, bilimi, sanatı keşfetmeleri için tasarlanan gençlik merkezlerine, sağlıklı ve dinamik bir Türkiye inşa etmek için spor tesislerinin ve öğrenci yurtlarının yapım ve onarımına 107,3 Milyon TL harcadık” diye konuştu.

rizede-yapilan-yatirimlar-(1).jpgrizede-yapilan-yatirimlar-(2).jpgrizede-yapilan-yatirimlar-(3).jpgrizede-yapilan-yatirimlar-(4).jpg

rizede-yapilan-yatirimlar-(5).jpgrizede-yapilan-yatirimlar-(6).jpgrizede-yapilan-yatirimlar-(7).jpg