Havaya ateş açanları uyarırken canından oldu

Havaya ateş açanları uyarırken canından oldu
Tüfekle havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan emekli Milli Eğitim Müfettişi, başına kurşun isabet etmesi sonucu öldü.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Söğütalan köyünde bir kişi tüfekle havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan emekli müfettiş, başına kurşun isabet etmesi sonucu öldü.

Alınan bilgiye göre, Söğütalan köyünde emekli Milli Eğitim Müfettişi İhsan Aksoy (65), eşi ile evde oturduğu sırada pompalı tüfekle havaya ateş edilmesine sinirlendi. Ateş eden kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan Aksoy, başına kurşun isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Aksoy’un cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, sokak lambalarına da ateş ettikleri belirtilen şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Aksoy’un iki yıl önce emekli olduğu ve bir süreden beri kış aylarını Ankara’da, yaz mevsimini ise eşiyle memleketinde geçirdiği öğrenildi.

İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, emekli Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi İhsan Aksoy'un (67) dün gece saat 21.30 sıralarında ilçeye bağlı Söğütalan köyünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kafasından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Kaymakam Özyiğit, Aksoy'un ilçede ve köyünde sevilen biri olduğunu belirterek, "Emekli milli eğitim müfettişi tüfekle başından vurularak öldürüldü. Olay dün gece 21.30 sıralarında meydana geldi. Tam olarak hangi amaçla yapıldığı henüz belli değil. İlçede ve köyde sevilen bir hemşehrimizdi. Olay yerinde hayatını kaybetti. Karanlık olduğu için gören de olmadı" dedi.