Havuz: ÇBİ Yoksa Rize İhracatta Yok

Havuz: ÇBİ Yoksa Rize İhracatta Yok
Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Erdal Havuz, Güneysu ve Çaykent'te ziyaretlerde bulundu, Rize'nin ihracat rakamlarının iç açıcı olmadığını kaydetti.

Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Erdal Havuz, Ak Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı’yı makamında ziyaretinde Türkiye ve Rize’nin ekonomi göstergeleri hakkında bilgi verdi.

2014 yılında 157 milyar dolar ile cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırıldığını belirten Havuz, Rize ihracatında ise 311 milyon dolarla bir önceki yıla göre 30 milyon dolar gerileme olduğunu ve bununda Çayeli Bakır İşletmelerinin  ihracatında meydana gelen azalmadan kaynaklandığını belirtti.

erdal-havuz-mehmet-akif-karsli-foto-2.jpg

Rize’nin Türkiye ihracatında 30. Sırada, Trabzon’un ise 15. Sırada yer aldığını belirten Aday Adayı Erdal Havuz, Trabzon’un yılda 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Rize’de Çayeli Bakır İşletmesinin yapmış olduğu ihracat miktarını Rize ili ihracat toplamından düştüğümüzde geriye kalan miktarın arttırılması gerektiği açık ve net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Rize’deki bu konunun ne kadar önemli olduğu ve acilen yapılması gereken çalışmaların bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Onun için Rusya, Orta Asya ve Kafkasya ülkelerine ihracat yapan ülkemiz geneline sayılı ihracatçı firmalarımızı Rize’ye çekebilmek ve Rize’yi cazibe merkezi haline getirebilmek için ilk önce ihracatımızın önündeki engelleri kaldırabilmeliyiz. 1967 tarihli 6/7677 sayılı Türk standartlarının uygulanması hakkında tüzük, ürün  denetmeleri yönetmeliği, 2976 sayılı dış ticareti kanununda gerekli değişikler bir an önce yapılmalıdır.” dedi.

erdal-havuz-mehmet-akif-karsli-foto-1.jpg

Ak Parti Aday Adayı Havuz, Güneysu’nun ardından Çaykent Belde Teşkilatıyla buluşarak sıkıntıları dinledi. Belde teşkilat başkanı Hüseyin Şan ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, milletvekili aday adayı Erdal Havuz’a çalışmalarında başarılar diledi.

erdal-havuz-caykentte.jpg