Havuz, Evinde Sorun Dinledi, Çaykur Genel Müdürüne Seslendi

Havuz, Evinde Sorun Dinledi, Çaykur Genel Müdürüne Seslendi
AK Parti 25. Dönem Rize Milletvekili Aday Adayı Erdal Havuz, evindeki sorunları dinledi, Çaykur Genel Müdürüne seslendi.

Ak Parti’nin Rize’nin İkizdere ilçesinden olan aday adayı Ekonomist Erdal Havuz, İkizdere ilçesine düzenlediği ziyarette İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aksu, Esnaf Odası İlçe Başkanı Yaşar Kara ve esnaflarla görüştü. Bölge halkının sorunlarını yerinde dinleyen Aday Adayı havuz, Çaykur Genel Müdürüne de seslenerek İkizdere’de yapılması planlanan Organik Çay Fabrikasının yerinin hazır olmasına rağmen henüz adım atılmadığını hatırlattı.

erdal-havuz-ikizderede-3.jpg

İkizdere’de hemşehrileriyle bir araya gelen Havuz, İkizdere’nin Cumhurbaşkalığı seçimlerinde Türkiye 5.’si olduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a böylesine destek veren bir ilçenin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. İlçe nüfusuna kayıtlı 13 bin kişi masına rağmen 36 köy ve mahallede2 binin altında nüfusun yaşadığına dikkat çeken Havuz, İkizdere esnafının Bağ-Kur primini ödeyemeyecek hale geldiğini belirtti.

BAĞ-KUR primini 1 ay geç ödeyenlerin sağlık sigortasından faydalanamaması ve emekli olup iş yeri açanların maaşından %15 kesinti yapılmasının ilçede zaten zor geçinen vatandaşların belini daha da büktüğüne vurgu yapan Havuz, İkizdere’de esnafın ayakta durmakta zorlandığını ve ilçede aktif çalışma sezonunun 3 aydan ibaret olduğunu kaydetti.

erdal-havuz-ikizderede-1.jpg

Havuz, ilçedeki ziyaretleri sonrasında yaptığı değerlendirmede ise, küçük esnaf diyor ki; “Bu şekilde giderse biz kepenkleri indirmek zorunda kalacağız. Çoluk çocuğumuza bakamıyoruz, ekmek yediremiyoruz. AK Partimiz için çok çalıştık, ancak bunun karşılığını alamıyoruz. Sosyal güvenlik destek primi gereğince Bağ-Kur, emekli sandığı ya da banka sandıklarına göre emekli olup çalışmaya başlayanların aylıklarından %15 kesinti yapılmaktadır. Zaten İkizdere olarak aktif çalışma sezonumuz senenin 3 ayıdır. 9 ay boyunca esnaf iş yapamıyor. İşsizlik ve nüfus azlığı nedeniyle mağdur durumdayız.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oy veren yerleşim birimleri arasında, İkizdere olarak Türkiye 5.si olduk. Gece gündüz çalışıp yaylalardan, köylerden ve Rize’nin bazı ilçelerinden insanları taşıyarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Sarayına gönderdik. Şimdi Cumhurbaşkanımızdan da destek bekliyoruz. Buradan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na sesleniyoruz. Teşvik paketinde Rize 4. Bölgede yer almaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kriterlerin her an değişebileceğini, şartlara göre yeniden revize edilebileceğini söyledi. Paket incelenirse 4. Bölgede Rize’nin yer aldığı illerin, Rize’yle kıyaslanmayacak derecede ekonomik yönden iyi olduğunu görüyoruz. 5. Bölgedeki illerin bile Rize’den daha iyi durumda olduğunu görüyoruz. Rize İkizdere esnafı olarak çok zor durumdayız. Teşvik paketinde 6. Bölgeye dahil olmak, işveren payından kurtulmak, gelir vergisi stopajından kurtulmak istiyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanımızdan destek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

erdal-havuz-ikizderede-2.jpg

Havuz, son olarak Çaykur Genel Müdürüne de seslenerek, “İkizdere İlçemize yapılması planlanan Organik Çay Fabrikasının yeri hazır olmasına rağmen, henüz olumlu bir adım atılmamıştır. Bu konuda atılacak olumlu bir adım bile İkizdere’mizin bir nebze de olsa makûs talihini yenmede etkili olacaktır.” diye konuştu.

erdal-havuz-ikizderede-4.jpg