Havuz ve Saymaz’dan Er’e Ziyaret

Havuz ve Saymaz’dan Er’e Ziyaret
Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Erdal Havuz ve Dr. Muhammet Mustafa Saymaz, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er’i makamında ziyaret etti.

Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayları seçim çalışmaları kapsamında Rize’deki çalışmalarına ve destek ziyaretlerine devam ediyor. Aday adaylarından Erdal Havuz ve Dr. Muhammet Mustafa Saymaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er’e makamında ziyarette bulundu.

havuz-ve-saymaz’dan-er’e-ziyaret.jpg

Rize’de eğitim alanında neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, Havuz, RTEÜ’nün ilimizin medarı iftiharı olduğunu ifade etti ve RTEÜ’nün enstitüleri, fakülteleri, yüksekokulları, araştırma ve uygulama merkezleriyle beraber yüksek öğrenim alanında Rize’ye çok güzel hizmetler verdiğini kaydederek, “RTEÜ Genel Sekreteri Sayın Adnan Er, çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Rize’de herkesin takdirini kazanan, uzun yıllar üniversitemize başarıyla hizmet edeceğine inandığımız donanımlı bir hemşehrimizdir. Gelişmiş ülkelerdeki üniversitelere baktığımızda mühendislik, tıp ve hukuk dallarında eğitim gören öğrenci sayısı %20 iken bu oran ülkemizde %5’tir. RTEÜ’nünde bu dallarda okuyan öğrenci sayısının arttırılacağı inancını taşıyoruz. Ayrıca Rusça, Arapça ve Farsça dillerine ağırlık vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ankara ve İstanbul’daki bazı üniversitelerde ikinci dil olarak Rusça, üçüncü dil olarak Arapça okutulmaya başlanmıştır. RTEÜ’nün laboratuvarlarının TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite olması yönünde çalışmaların başlamasını temenni ediyoruz. Çayın başkenti olan Rize’mizde ziraat fakültesinde ilimiz ihtiyaçlarına cevap verecek, toprak analizi, ürün ıslah çalışmalarında bulunabilecek iyi yetişmiş kadrolarla güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

erdal-havuz-ve-muhammet-mustafa-saymaz’dan-adnan-er’e-ziyaret-1.20150306221500.jpg