Havuz’dan Bomba Paylaşım! Rize İhracat Merkezi Olacak

Havuz’dan Bomba Paylaşım! Rize İhracat Merkezi Olacak
Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Erdal Havuz, Rize’nin ihracat merkezi olacağını açıkladı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Ak Parti’den Rize Milletvekili Aday Adayı olan Erdal Havuz, Rize bürokrasisinin siyasetteki eksikliğini gidermek ve Rize’nin ihracat merkezi haline gelmesi için aday adayı olduğunu açıkladı.

Aday Adayı Havuz, seçim çalışmaları çerçevesinde ekibiyle birlikte olay53’e gerçekleştirdiği ziyarette olay53 Genel Yayın Yönetmeni Ali Köroğlu ve Yayın Koordinatörü İbrahim Köroğlu ile görüştü. Havuz, ziyarette, Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefleri yolunda oluşturacağı Ak Kadrolarda yer almak ve bu hedeflere projeleriyle destek vererek Rize’nin ihracat merkezi haline gelmesi için çıktığı bu yolda diğer aday adayı arkadaşlarıyla omuz omuza bir seçim çalışması gerçekleştireceğini ifade ederek, bu yarışın bir hizmet yarışı olduğunu kaydetti.

ibrahim-koroglu.jpg

Mardin Rize otoyolu projesi ile bu projenin paralelinde oluşturulacak akslarla beraber Rize’nin ekonomik alanda patlama yaşayacağını sözlerine ekleyen Rize Milletvekili Aday Adayı Erdal Havuz, “Mardin Rize otoyolu projesinin hayata geçirilmesinin yanında bu projeye eklenecek akslarla birlikte Rusya, Orta Asya ve Kafkasya ülkelerine ihracat artışına giderek yapılacak yeni projelerle beraber Rize, ihracat merkezi olur. Bununla beraber Rize’de fabrika sayılarında ciddi sayıda bir artış sağlanarak Rize’nin  gençlerine yeni iş olanakları doğar, işsizlik azalır. 2023 hedefleri içerisinde ekonomik anlamda Rize ciddi kazanımlar elde eder.” Dedi.

olay53-rize.jpg

Geçmişte siyasetteki yolu türlü entrikalarla kesilmek istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devlet başkanlığı yolunda Türkiye’nin geldiği noktanın önemine de değinen Havuz, “Yıllar önce IMF’ye bağımlı olan bir ülke iken bugün IMF’ye borç veren bir ülke haline geldik. Bu Sayın Devlet başkanımız Erdoğan ile Ak kadroların izlediği yolun meyvesidir. Türkiye’nin IMF’ye borç vereceğini 20 yıl önce biri söylerse onu tımarhaneye atardılar. İşte yapılan icraatlar ve hizmetlerle beraber Türkiye’yi demokrasi rayına oturtan ve böylesine demokratik bir ortamı bizlere sunan bir liderin, 2023 hedeflerini gerçekleştirecek Ak kadrolar arasında yer almak ve 2023 hedeflerine projelerle destek vermek yolunda çıktığım bu hizmet yarışında Rize’nin çok daha fazla pay alabilmesi adına projelere önem vererek o projeleri halkımızın görüşleriyle halkımızın hizmetine sunacağız. Bunun için Rizeli hemşerilerimden aday adaylığı sürecinde desteklerini benden esirgemeyeceğini ümit ediyorum.” Diye konuştu.

ali-koroglu.20150220134959.jpg

Erdal  Havuz kimdir?

Aslen Rize’nin İkizdere İlçesi Meşeköy (Petran) Köyü’nden olan Erdal HAVUZ, 1973 yılında Van’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladı. 1992 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümünde yabancı dil eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümünden birincilikle mezun oldu. Ayrıca 2011 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme (Lisans) ve 2013 yılında da Yerel Yönetimler (Önlisans) bölümlerini bitirdi.

Çalışma hayatına 1998 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümünde öğretim üyesi olarak başlayıp, 2001 yılında bu görevinden ayrılarak Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığının düzenlediği Denetmen Yardımcılığı sınavını kendi alanında birincilikle kazanarak Gaziantep’e atandı. 2002-2003 yılında Adıyaman’da Denetmen, 2003-2007 yıllarında Şanlıurfa’da Grup Başkanı ve 2007-2015 yıllarında Rize’de Grup Başkanı olarak görev yaptı.

Çeşitli meslek kuruluşlarından çok sayıda plaket ve ödül alan Erdal Havuz, evli ve bir çocuk babası olup, çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede de Rusça bilmektedir.