Hayata Dokunun ile Ümide El Salladılar

Hayata Dokunun ile Ümide El Salladılar
Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği'nin ‘Kanserle Yaşamın Objektiften Yansımaları Projesi' Tanışma Toplantısı yapıldı.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği’nin F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği işbirliğiyle kanser hastalarına ve yakınlarına psiko-sosyal destek hizmeti sunarak “HAYATA DOKUNUN” sloganıyla başlattığı ‘‘Kanserle Yaşamın Objektiften Yansımaları’’ Projesi, tanışma toplantısıyla başladı.

rize-kanserle-mucadele-ve-yasam-derneginin--‘kanserle-yasamin-objektiften-yansimalari-projesi-tanisma-toplantisi-yapildi-1.jpg

Düzenlenen tanıtım ve tanışma programına; Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı’nın eşi Esma Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın eşi Sevim Doğan, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Dr. Gülnihal Tufan, F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Güveloğlu ve dernek üyeleri Erdoğan Muradoğlu, Murat Topal, proje katılımcıları ve yakınlarıyla Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen ve dernek üyeleri katıldı.

rize-kanserle-mucadele-ve-yasam-derneginin--‘kanserle-yasamin-objektiften-yansimalari-projesi-tanisma-toplantisi-yapildi-2.jpg

Açılış konuşmasını yapan Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen,  “’Hayata Dokunun’ sloganıyla başlattığımız projede hastanın moral değerlerinin arttırılması, yeni beceriler kazanmalarının sağlanması, sosyal, kültürel ve sanatsal açılardan desteklenmesi, fotoğraf kültürü ve sanatıyla tanıştırılması ve bu sanat dalıyla zaman geçirmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında katılımcılara F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği tarafından Temel Fotoğraf Eğitimi verilecektir. Eğitim sürecini tamamlayan hastalar eğitimcileri ile birlikte Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği üyeleri ve gönüllüleri eşliğinde arazi çalışmaları, fotoğraf atölyesi çalışmaları yapacaklar ve hastalarımızın çektiği fotoğraflar sergilenecektir.” şeklinde konuştu.

nilufer-emen-konusma-yaparken.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ise bu projenin gerçekleştirilmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, proje kapsamında kendisinin de saha çalışmalarında hasta ve hasta yakınlarıyla bir arada olmak istediğini, projeye destek vereceğini ifade etti.

hanife-yazici-konusma-yaparken.jpg

Tanışma programının ardından proje faaliyetleri hakkında genel bilgi verilerek toplu fotoğraf çekildi.

rize-kanserle-mucadele-ve-yasam-derneginin--‘kanserle-yasamin-objektiften-yansimalari-projesi-tanisma-toplantisi-yapildi-3.jpg