Hayati Yazıcı: “Enerji Kaynaklarının Güzergahındayız O Yüzden Terör Olayları Artıyor”

Hayati Yazıcı: “Enerji Kaynaklarının Güzergahındayız O Yüzden Terör Olayları Artıyor”
Esenler Belediyesi tarafından şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına yapılan kütüphanenin açılışını babası Hakkı Kiraz yaptı.

Esenler Belediyesi tarafından şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına yapılan kütüphanenin açılışını babası Hakkı Kiraz yaptı. Açılış töreninde konuşma yapan Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ülkemizin Enerji Kaynaklarının güzergahında olmasından dolayı sürekli olarak terör olayları artıyor" dedi.

Esenler Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Çağlayan Adliyesinde meydana gelen terör saldırısı sonrası şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adını yaşatılması için Fatih İmam Hatip Ortaokula'na kütüphane yaptırdı. Esenler Trabzonlular Derneği işbirliğinde yapımı tamamlanan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesinin açılışına Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şehit Savcının babası Hakkı Kiraz'ın yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yapımı tamamlanan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesinin açılış kurdelesini babası Hakkı Kiraz kesti.

"ENERJİİ KAYNAKLARININ GEÇİŞ GÜZERGAHI OLDUĞUMUZ İÇİN ÜLKEMİZDEKİ OLAYLAR ZAMAN ZAMAN ARTIYOR"

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyada çok önemli bir strateji konumundayız. Terör örgütlerinin tehditleri altında olan bir ülkeyiz. Yıllardır biz ülke olarak terörle mücadele ediyoruz. Stratejik olarak üç kıtanın birleştiği bir kavşaktayız. Ülkemizin her tarafı enerji kaynaklarının bulunmaktadır. Dünyadaki bütün itilaflar konuşmalar enerji kaynaklarına sahip olmak üzerine kuruludur. Bu olaylarda enerjinin güzergahı ile paralel olarak meydana geliyor. Türkiye enerji kaynaklarına sahip değil ama, çevresinde bulunan enerji kaynaklarının iletilmesini sağlayan bir ülke konumundadır. Bu durum dış güçlerin ve iç odakların destek ve katkılarıyla zaman zaman artıyor" dedi.

"İMAM HATİPTEN EĞİTİM ALAN ÇOCUKLAR, SAVCIMIZI UNUTMAYACAKLAR"

Kütüphane'nin açılışına katılarak Hakkı Kiraz'la birlikte kütüphaneyi gezen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın İmam Hatip Lisesi mezunu olmasından dolayı ayrı bir anlam kazanıyor. Bu bina yaşadığı sürece, bu okul var olduğu sürece bu kütüphane bu isimle anılacak. Şehit Savcımızın ismini taşıdığı için burada ders çalışan çocuklar, buradan eğitim alan çocukların nerelere kadar geldiğini bilecekler ve savcımızı asla unutmayacaklar" diye konuştu.

"OĞLUMUN İSMİNİ YAŞATILMASI, BİZE SANKİ KENDİSİ YAŞIYORMUŞ GİBİ HİSSETTİRİYOR"

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz kütüphaneyi gezdiği sırada yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Çok anlamı ve çokta kıymetli bir kütüphane yapıldı. Savulsunlar devlet büyüklerimiz oğlumu anımsıyorlar ve adını yaşatıyorlar. Bu duygular hiç unutulmuyor. Bu yapılan eserler bizim gerçekten acılarımızı da dinmesini sağlıyor. Çeşitli yerlere oğlumun isminin verilmesi bize sanki kendisi yaşıyor gibi hissettiriyor."

Hayati Yazıcı: “Enerji Kaynaklarının Güzergahındayız O Yüzden Terör Olayları Artıyor”

Hayati Yazıcı: “Enerji Kaynaklarının Güzergahındayız O Yüzden Terör Olayları Artıyor”