Hayati Yazıcı’dan Mevsimlik İşçilerle İlgili Açıklama

Hayati Yazıcı’dan Mevsimlik İşçilerle İlgili Açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, ÇAYKUR mevsimlik işçileri ile ilgili açıklamada bulundu.

ÇAYKUR’da çalışan yaklaşık 10 bin mevsimlik işçi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelecek kadro müjdesini beklerken Bakan Bilgin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “Mevsimlik işçiler ve geçici işçiler ayrı şeyler.” açıklaması ÇAYKUR mevsimlik işçilerinde soğuk duş etkisi yaşattı.

Binlerce mevsimlik işçisinin ümitlerini kıran bu açıklamanın ardından ÇAYKUR mevsimlik işçileri gruplar halinde ÖZ Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı’na giderek tepkilerini dile getirdi. Gruplar halinde sendikanın yolunu tutmaya devam eden mevsimlik işçilerin 13 Ekim perşembe günü saat 17.00’de ise büyük bir organizasyona hazırlandıkları öğrenildi.

ÇAYKUR mevsimlik işçileri kadro haklarını ararken, konu, yarın Rize’de düzenlenecek AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis toplantısına katılmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’ya soruldu.

Yazıcı, ÇAYKUR çalışanlarının kadroya geçme konusundaki çalışmalar ile ilgili yetkili bakanlığın süreci yürüttüğünü anlatarak kendisinin de ilgili Bakan'la süreci görüştüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
59 Yorum