Hayati Yazıcı'dan Vali Bektaş'a Ziyaret, Madenli'de Açılış

Hayati Yazıcı'dan Vali Bektaş'a Ziyaret, Madenli'de Açılış
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Rize'de, Rize Valiliğine atanan Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Yazıcı, Madenli'de yapımı tamamlanan Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışına katıld

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar,  AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı da bulundu. Yazıcı, aşamayacakları hiçbir sorun bulunmadığını belirterek, sorunları aşmada en büyük güçlerinin milletin iradesi ve egemenliği olduğunu kaydetti.

hayati-yazici-rizede-(1)-001.jpg

hayati-yazici-rizede-(2)-001.jpg

Yazıcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Rize'de, Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesinde yapımı tamamlanan Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışına katıldı.

Bakır madeninde 2004 yılında yaşanan elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Hamit Bostancı’nın anısına Çayeli Bakır İşletmeleri’nin finansmanıyla yapılan Kültür Merkezi’nin açılışına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, İl Jandarma Alay Komutanı Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Ak Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar, Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, bir milletin en büyük zenginliğinin, kültürel mirası ve kardeşliği olduğunu belirterek, "Nesilden nesile aktarmak için mutlaka bu aktarımı sağlayacak uygun araçlar ve elverişli alanlar oluşturmanız lazım. Bu o mekanlardan bir tanesi. Gerçekten bizim kültürel mirasımız son derece zengin." diye konuştu. 

hayati-yazici-rizede-(12).jpg

Eğitim ve bilginin önemli olduğunu dile getiren Yazıcı, "Bilgi en önemli güç. Bilgi hikmetle buluşmamış ise bilgiyle üreteceğiniz materyaller ve ürünler insanlığa zarar da verebilir. O zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, eğitim politikamızın merkezinde bilgiyi hikmetle buluşturmak vardır. Bilgi hikmetten oluşacak." dedi.

Ticaretin de önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülkenin büyüklüğünün göstergesinin bir tanesi de ekonomik gücüdür. Bu yatırımlar nasıl yapılıyor? Çayeli-Madenli beldesi arası duble yol. 10 yıl önce bunu hayal bile edemezdik. Bir burası değil, bütün Türkiye geneline bakın. Her taraf şantiye. Rize'de iki tünel yapıyoruz. Ovit ve Salarha Tüneli. Şimdi bir de havaalanı yapıyoruz. Bütün bunlar dertli olan insanların icraatıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bütün bu projeleri uygun zamanlarda sıkı bir şekilde takip eder. Çünkü bir işin planlanması ve finasmanı önemlidir. Üçüncü önemli unsur takip etmektir. Takip etmezseniz maliyetler artar. Kaynaklar heder olur."

hayati-yazici-rizede-(11).jpg

Ramazanın insanı düşündüren ve derinleştiren bir ay olduğunu da belirten Yazıcı, şunları kaydetti: "Bu topraklarda bayrağımız tek ve ortak değerimizdir. Vatanımız hepimizin ortak malıdır. Devletimiz tek, biz bir milletiz. Türk milleti. Bunlar bizim değerlerimiz ve kırmızı çizgilerimiz. Türkiye'de sorunları çözmeye talip kadrolar, hükümetler, yerel yönetimler hepsi bu ortak değerimiz ve zenginliğimiz üzerine hareketle Türkiye'ye hamle yaptırarak, daha ileriye taşımanın gayret ve çabası içerisinde olmaları gerekiyor. Biz hükümetler olarak böyle yürüyoruz ve böyle bakıyoruz. Türkiye'ye sağladığımız farklar da bu bakışın sonucudur."

- "Hassasiyetimiz o"

Yazıcı, önemli bir coğrafyada olduklarını da vurgulayarak, "Çok stratejik bir yerdeyiz. Kafkaslardan Orta Doğu'ya, Orta Doğu'dan Balkanlara, Orta Asya'ya ve üç eski kıtanın ortasında ve göbeğinde olan bir ülkeyiz. Asya, Avrupa ve Afrika, kavşak bir yerdeyiz. Bu güzergahta büyüyen ve gelişen bir Türkiye elbette ki dünyada öncü olan ülkelerin de dikkatini çekiyor. Aşamayacağımız hiçbir sorun yok. Sorunları aşmada en büyük gücümüz milletin iradesi ve egemenliğidir. Bunu önemsedik. Bu konuda herkesle kavga ederiz. Milletin egemenliğini azaltmaya yönelmiş her unsura karşı kavga ederiz. Hassasiyetimiz o." diye konuştu.

hayati-yazici-rizede-(14).jpg

Kültür Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, “Madenli’ye böyle bir eser kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu kültür merkezinin başlangıcından bu yana bize maddi manevi katkıda bulunan Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson başta olmak üzere tüm ÇBİ’ye teşekkür ederiz. Merkezin Madenli halkının eğitim başta olmak üzere birçok konuda gelişimine destek sağlayacağına inanıyoruz. Madende hayatını yitiren Hamit Bostancı’nın adı da bu merkezle birlikte yaşayacak” dedi.

hayati-yazici-rizede-(15).jpg

Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson ise “Çayeli Bakır İşletmeleri olarak madende elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz çalışma arkadaşımız Hamit Bostancı’nın anısını yaşatmak istedik. Bu nedenle aile ile istişare halinde kendisinin adını bu merkeze vermeyi teklif ettik, teklifimizi kabul ettikleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Madenli Hamit Bostancı Kültür Merkezi’nin yapımında öncülük eden ve hızla tamamlanmasını sağlayan Sayın Madenli Belediye Başkanımız Necip Yazıcı başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Anderson, merkezin Madenli halkına hayırlı olmasını diledi.

12 AYDA TAMAMLANDI

Madenli Belediyesi’nin 12 ayda tamamlanmasını sağladığı Hamit Bostancı Kültür Merkezi Madenli ve çevre halkına hizmet verecek. Kültür Merkezi’nde 1 toplantı salonu, 500 kişilik konferans salonu ve 10 kişilik konaklama imkanı bulunuyor. Kültür Merkezi, bölge halkının gelişimine destek sağlayacak her türlü eğitim, seminer ve konferansa ev sahipliği yapacak.

Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara plaketleri verildi. 

hayati-yazici-rizede-(13).jpghayati-yazici-rizede-(3)-001.jpghayati-yazici-rizede-(4)-001.jpg

hayati-yazici-rizede-(5)-001.jpghayati-yazici-rizede-(6)-001.jpghayati-yazici-rizede-(7)-001.jpghayati-yazici-rizede-(8)-001.jpg

hayati-yazici-rizede-(9).jpghayati-yazici-rizede-(10).jpg