Hayırsever İşadamı Yaşlı Teyzenin Kurbanlıklarını Alıp Kur’an Kursuna Bağışladı

Hayırsever İşadamı Yaşlı Teyzenin Kurbanlıklarını Alıp Kur’an Kursuna Bağışladı
Rize’de eşi 15 yıldır yatalak olan kendisi de hasta olan Rakibe Büyük’ün satışa çıkardığı 2 kurbanlık, kısa süre içerisinde satıldı.

Rize’nin Karayemiş Köyünde yaşayan Rakibe Büyük, kendisinin hastalığı nedeniyle bakamayacağı 2 tosunu Kurban Bayramı öncesi satışa çıkararak, 15 yıldır yatalak olan eşiyle beraber Bursa’daki kızının yanına yerleşip kendisinin ve eşinin tedavisine buradan devam etmek istedi. Anne Büyük’ün Bursa’da yaşayan kızının sosyal medya aracılığıyla ulaştığı haber portalımızın dün konuyu haber yapması üzerine kamuoyunda büyük destek gören ve yüzlerce vatandaşla, Çaykur Rizespor taraftar derneklerinin de sosyal medya hesaplarından paylaşarak destek verdiği haber sonrası kurbanlıkları satın almak için onlarca kişi Rakibe Büyük’ü aradı.

Dün İstanbul’dan yaşlı kadını arayan isminin açıklanmasını istemeyen Rizeli hayırsever bir iş adamı, kurbanlıkları kendisinin alacağını ve kurbanlıkları satmamasını istedi. Hayırsever iş adamı satın aldığı 2 kurbanlığı da Rize’deki bir Kur’an Kursuna bağışlarken, Kur’an Kursu yöneticileri bugün Karayemiş Köyüne giderek, Rakibe Büyük ile kurbanlıkların satış işlemlerini gerçekleştirdi.

Satış işleminin ardından Rakibe Büyük yaptığı açıklamada, kurbanlıkları satın alarak Kur'an Kursuna bağışlayan hayırsever iş adamı ile kurbanlıkların satılması yönünde kamuoyunca kendisine verilen desteğe ve sosyal medyadan bu yönde paylaşımlarda bulunan vatandaşlarla Çaykur Rizespor Taraftar Derneklerine teşekkür ederek, duada bulundu. 

İLGİLİ HABERİMİZ

Eşi Yatalak Hasta Olan Yaşlı Kadın Kurbanlıklarına Alıcı Arıyor