Hazine Yaş Çay Budama Bedellerini ÇAYKUR'a Gönderiyor !

Hazine Yaş Çay Budama Bedellerini ÇAYKUR'a Gönderiyor !
Hazine Müsteşarlığının 2021 yılı yaş çay budama bedellerini çok büyük bir ihtimalle yarın (Cuma) ÇAYKUR’un hesabına aktaracağı öğrenildi.

Hazine Müsteşarlığının yaklaşık 190 bin yaş çay üreticisine 2021 yılı budama tazminat bedeli olarak 303 milyon lira yaş çay budama bedelini 9 Temmuz’da ÇAYKUR’un hesabına aktaracağı, ödemenin mesai saatleri içinde yapılması halinde üreticilerin Cumartesi günü hesaplarındaki parayı çekebileceği, Hazine’den yapılacak ödemenin Cuma günü mesai saati dışında gerçekleşmesi halinde ise üreticilerin ödemelerini banka hesaplarından çekmesinin pazartesi günü öğleden sonra gerçekleşebileceği öğrenildi.

olay53'ün bakanlıklardan edindiği bilgilere göre, Hazine Müsteşarlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ÇAYKUR’a ait yaş çay budama bedellerini çok büyük bir ihtimalle 9 Temmuz Cuma günü ÇAYKUR’un hesabına aktaracak. Ancak bakanlık tarafından aktarma yapımı genelde saat: 18.00’dan sonra yapıldığından ÇAYKUR’a aktarılacak budama parasının da mesai içinde mi yoksa mesai dışında mı yapılacağı henüz bilinmiyor. Budama paraları Hazine tarafından ÇAYKUR’a Cuma günü mesai saatleri içerisinde yapılması halinde ÇAYKUR, Hazineden aktarılan parayı direkt üreticilerin hesabına aktaracak ve çay üreticileri 10 Temmuz Cumartesi günü hesaplarındaki parayı çekebilecek. Ancak Hazine, budama parasını yarın (Cuma günü) saat 18.00’dan sonra ÇAYKUR’un hesabına aktarırsa ÇAYKUR da 12 Temmuz Pazartesi sabahı üreticilerin hesabına parayı aktaracak ve üreticiler Pazartesi günü öğleden sonra hesaplarındaki parayı çekebilecek.

Öte yandan çok düşük bir ihtimal de olsa ödemelerin bir sonraki Cuma gününe sarkmasının da söz konusu olabileceği bilgisine ulaşıldı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Yaş Çay Budama Paraları Bu Gece Çekilebilecek

sumay-rize-konut-002.jpg