HDP Milletvekili Rize’de Eylemcilere Destek Verdi

HDP Milletvekili Rize’de Eylemcilere Destek Verdi
HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, Rize’nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Taşdibi HES Projesi ÇED Bilgilendirme toplantısı öncesinde eylemcilere destek verdi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Taşdibi HES Projesi ÇED Bilgilendirme toplantısı protestolar nedeni ile gerçekleştirilemedi. Protestolara HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün de destek verdi.

Rize’nin Fındıklı İlçesi Çağlayan Vadisi’nde yapımı planlanan Taşdibi HES projesi için bugün Fındıklı Halk Eğitim Merkezi’nde Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) bilgi toplantısı düzenlenmek istendi. Toplantı öncesi ilçe meydanında toplanan kişiler pankart ve dövizler açarak toplantının yapılacağı binaya kadar yürüdü. HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün de yürüyüşe katıldı.

-rize’de-hes-gerginligi--(2).jpg

Bina önünde toplanan kalabalıktan beş kişilik bir grup toplantının yapılacağı salona girdi. Bu sırada Memnune İmamoğu isimi 82 yaşındaki bir kadın asırlık bir elbiseyi üzerine giyerek HES’leri protesto etti. İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Bu dereler bizimdir. Gelecek kuşaklarındır. Derelerimizden bir kaşık su bile vermeyiz” dedi.

SALONDA GERGİNLİK
Çevreciler adına salona giren beş kişilik grup toplantıyı düzenlemesi gereken bakanlık personelinin salonda bulunmadığı gerekçesi ile tutanak hazırlamaya başladı. Bu sırada bakanlık görevlileri 20 dakika gecikme ile salona girdi. Bakanlık görevlileri ile çevreciler arasında tartışma yaşandı. Tartışma emniyet yetkililerinin müdahalesi ile yatıştırıldı. Toplantı katılım gerçekleşmediği gerekçesi ile tutanak düzenlenip ertelendi.

-rize’de-hes-gerginligi--(5).jpg

HDP’Lİ VEKİL GÖZYAŞI DÖKTÜ

Protestolara destek veren HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, bina önünde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

Üstün konuşmasında, “Derelerimizi vermeyeceğiz. Onlar alınırken, canlarımız yanıyor. Yaylalara yol girdiğinde de canımız yanıyor. Suruç’ta sadece barış için giden pırıl pırıl arkadaşlarımızı öldürdüklerinde de canımız yanıyor. Biz hep beraber onlara karşı duracağız” dedi. HDP’li vekil konuşmasında göz yaşı döktü.

beyza-ustun.jpg

Toplantıyı gerçekleştiremeden binadan ayrılmak zorunda kalan HES firması ve bakanlık yetkilileri, bina önünde toplanan protestocuların oluşturduğu koridordan geçerek ayrılmak zorunda kaldı. Geçişleri sırasında yuhalama sesleri yükseldi. Bu sırada Melahat Alişan isimli 70 yaşındaki bir kadın yere yatarak firma ve bakanlık çalışanlarını protesto etmek istedi. Bir bakanlık yetkilisi, Polis yetkilileri tarafından yerden kaldırılan kadının elini öptü.

Protestocular toplantının gerçekleştirilemeden sona ermesinin ardından slogan atarak ilçe merkezine kadar yürüyüp dağıldı.

-rize’de-hes-gerginligi--(3).jpg-rize’de-hes-gerginligi--(1).jpg