Hdp’den Barış Günü’nde Bomba Patlatılan Meydanda Açıklama

Hdp’den Barış Günü’nde Bomba Patlatılan Meydanda Açıklama
HDP Diyarbakır İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bombalı saldırının düzenlediği seçim mitinginin yapıldığı meydanda basın açıklaması...

HDP Diyarbakır İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bombalı saldırının düzenlediği seçim mitinginin yapıldığı meydanda basın açıklaması düzenledi.

HDP Diyarbakır İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle, 5 Haziran'da bombalı saldırı düzenlenen seçim mitinginin yapıldığı İstasyon Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP ve DBP Diyarbakır il örgütleri yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tan, 5 Haziran 2015'te oldukları meydandan barışa ve geleceğe bomba konulduğunu belirterek, şuana kadar hayatını kaybedenlerin ölümlerine kimlerin sebep olduğunun ortaya çıkmadığını ifade etti.

Dünya barış gününde maalesef bütün bir coğrafyada savaş olduğuna dikkat çeken Tan, "Barış geleceğine, ateş söneceğine daha da şiddetleniyor ve onlarca insan hayatını kaybediyor. Bugün öğleden sonra 2 saat içerisinde partili arkadaşlarla birlikte sadece 5 ayrı taziyeye gittik. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Kürt, Türk, PKK, HDP, CHP ve MHP olmak üzere Türkiye'de kim varsa herkese barış çağrısında bulunuyoruz. Tecrübe edileni tekrar tecrübe etmek ancak cahillerin ve akılsızların işidir. Meşhur bir Arapça atasözünde diyor ki, tecrübe edileni tekrar tecrübe edene pişmanlıktan başka bir şey kalmaz. Bu öldürmeleri ve çatışmaları neredeyse yüz yıldır yaşıyoruz. Ancak hiçbir yere varamadık" dedi.

"BİZ DAHİL HERKES AKLINI BAŞINA ALMALIDIR"

Kendilerinin de dahil herkesin aklını başına alması gerektiğini vurgulayan Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ında bu girdikleri sokaktan bir an önce çıkmaları lazım. Bu sokak dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i bir yere götürmedi. Onun için bin senede savaşılsa sonunda eğer barış tekrar gelecekse hemen şimdi gelmelidir. Kararlılık ve bir dua ile sözlerimi sürdüreceğim. Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz anamızın ak sütü gibi helal olan taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu bizim kararlılığımızdır. Ama Allah'tan duamız daha fazla kan akmasın ve çılgınlıklar devam etmesindir. Bir an önce müzakere ile silahların ebediyen susması için siyasi adım neyse atılmalıdır."

Grup, yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Hdp’den Barış Günü’nde Bomba Patlatılan Meydanda Açıklama

Hdp’den Barış Günü’nde Bomba Patlatılan Meydanda Açıklama

Kaynak:IHA