Hdp’lilerin Şırnak Valiliği Önündeki Oturma Eylemi Devam Ediyor

Hdp’lilerin Şırnak Valiliği Önündeki Oturma Eylemi Devam Ediyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez, Leyla Birlik ile Şırnak il ve ilçe belediye başkanlarının...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez, Leyla Birlik ile Şırnak il ve ilçe belediye başkanlarının 13 YPG/YPJ'li cenazesinin bekletilmesini Şırnak Valisi'ne sormak için valilik önünde başlattıkları oturma eylemi devam ediyor.

Emniyet görevlilerin izinsiz olduğu gerekçesiyle "eylemi bitirin" çağrısına rağmen HDP heyeti eylemlerini sürdürüyor. Bölgeye gelen emniyet müdürlüğü yetkilileri, "Topluluğa sesleniyorum. Kamu alanını işgal ediyorsunuz. Kamu hizmetlerini engelliyorsunuz. Yaptığınız eylem kanunsuzdur. Lütfen valiliğin girişini boşaltın. Size 15 dakika süre veriyoruz" şeklinde anonslar yaptı. Anonsun ardından emniyet görevlileri ile HDP milletvekilleri başlattıkları müzakereler sonucu oluşturulan bir heyet Vali Su ile görüştü. Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile bir görüşme gerçekleştiren heyet daha sonra bir açıklama yaptı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "10 gündür Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen 13 cenazenin, ailelerine teslim edilmesi talebiyle Şırnak'ın seçilmişleri olarak Şırnak Valiliği önünde bir eylem yapıyoruz. En son Şırnak Valisi bize bu kararın hükümet tarafından alındığını, bunun ancak hükümet tarafından bozulacağını ifade etti. Şu an biz elden gelince ülkedeki tansiyonu düşürmek, daha fazla insanımızın ölmesinin önüne geçmek için yapılabilecek en demokratik, en meşru, en hukuki, en ahlaki eylemimizi yapıyoruz. Biz hükümeti uyarıyoruz. Ölülerimiz üzerinden gelirimi tırmandırmayın. Halkımızın ölüleri konusunda özelikle IŞİD barbarlığına ve vahşetine karşı direnmiş ölüleri üzerinden gerilimi tırmandırmamalarını öneriyoruz. Bu politikanın devam etmesi halinde hepimizi ateşin içine atacak bir mecraya sürükleneceğiz. Derhal bu kararın geri alınmasını talep ediyoruz. Buradaki eylemimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Hdp’lilerin Şırnak Valiliği Önündeki Oturma Eylemi Devam Ediyor

Hdp’lilerin Şırnak Valiliği Önündeki Oturma Eylemi Devam Ediyor

Kaynak:IHA