Hedef: Güvenli Bir Rize

Hedef: Güvenli Bir Rize
Rize Emniyet Müdürlüğünde ''Huzur ve Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı'' yapıldı.

İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, devletin en temel görevinin halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Huzur ve güvenliğin olmadığı bir ortamda hiçbir şeyin önemli olmadığını vurgulayan Demirtaş, ''Güvenlik, hava ve oksijen gibi içimizde hissetmemiz gereken çok önemli bir unsurdur. Toplumumuzun güvenliğinin sağlanması için görevleri başında jandarma ve polis güçleri var. Halkımıza toplum içerisinde güvenilir bir ortam sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'' dedi.

Hak ve özgürlüklerin önemli olduğuna işaret eden Demirtaş, ''Ne güvenliğimizden ne de hak ve özgürlüğümüzden ödün vereceğiz. Bu ikisini dengede tutarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın görüş ve önerileri ile görevimizi daha iyi yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

Demirtaş, vatandaşların her olayda kendilerine başvurmasını istediklerini kaydederek, şöyle devam etti: ''Rize suç oranı bakımından diğer illere göre oldukça iyi bir yerde. Bizim için en önemli şey, vatandaşlarımızın kendisini sokakta huzur ve güven içinde hissetmesi. Toplum destekli polislik uygulaması ile vatandaşlarımızdan görevimizi yaparken bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Eksik veya yanlış yaptığımız işler olabilir. Bunları bize bildirmeleri halinde düzeltmeye çalışacağız. Ancak günümüzde dünyanın hiçbir yerinde güvenlik, tek başına polis, jandarma veya güvenlik güçleri ile sağlanmıyor. Toplumun içinde yaşadığı çevredeki olaylara aktif katılımı gerekiyor.''

Rize Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri ile mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı toplantıda, daha sonra katılımcıların soruları cevaplandı.