Hedefe Ulaştık Rize'nin Yüzakı Olduk

Hedefe Ulaştık Rize'nin Yüzakı Olduk
Rize'nin hentbolda yüzünü güldüren ve tarihinde ilk kez mücadele ettiği bayanlar süper liginde tarih yazarak Avrupa Kupasına katılmaya hak kazanan Ardeşen GSK sezonu kapadı.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Basın Sözcüsü Ömer Faruk Zenginal, ilk kez mücadele ettikleri THF Bayanlar Süper Ligini hedefleri doğrultusunda başarılı bir şekilde tamamladıklarınıve bu sporda yakaladıkları başarının yanısıra altyapıya verdikleri destekle Rize'nin yüz akı olduklarını açıkladı.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Basın Sözcüsü Ömer Faruk Zenginal, tarihlerinde ilk kez mücadele ettikleri Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Süper Ligi'ni 4. sırada tamamlayarak sezonu hedefledikleri gibi başarılı bir şekilde kapattıklarını söyledi.

9 Eylül 2012 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile yaptıkları karşılaşma ile lige başladıklarını anımsatan Zenginal, “19 Nisan 2013 tarihinde deplasmanda konuk olduğumuz Muratpaşa Belediyespor karşılaşması ile sezonu kapatmış bulunmaktayız. Sezon boyunca rakiplerimizle 3 hazırlık 28 de resmi müsabaka yaptık. Müsabakaların 17’sinden galibiyetle ayrılırken, 13 karşılaşmadan da mağlup ayrıldık. 1 müsabakamızda ise beraberlik yaşadık. Ardeşen GSK, kendi saha ve seyircisi önünde sadece 2 rakibe yenilgi yüzü yaşatamazken, geriye kalan 8 takımı da yenmesini bildi. Bu sonuçlarla ligi 4. sırada bitirmeyi başaran ekibimiz, önümüzdeki 2013–14 sezonunda Avrupa Challenge Kupasında ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi temsil etme hakkını elde ederek bizlere büyük bir gurur yaşattı. Bu mutluluğu bizlere yaşatan başta kulübümüz yönetim kuruluna, teknik ekibe, sezon boyunca var güçleriyle mücadele veren sporcu kardeşlerime, bizleri her maçımızda gönülden destekleyen taraftarlarımıza ve sezon boyunca arkamızda duran büyüklerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

omer-faruk-zenginal-ardesen-gsk-basin-sozcusu.jpg

Gençlerimiz Gelecek İçin Umut Verdi!

Bayanlar Süper Liginde elde edilen başarının yanı sıra kulüp bünyesinde alt yapıdan yetişen minik sporcuların da bir çok başarı elde ettiğini kaydeden Zenginal, “Kulübümüzün başlatmış olduğu dev alt yapı projesi kapsamında Teknik Direktörümüz Hüsnü Kemal Durak ve yardımcıları ile ilçelerde görev yapan gönüllü beden eğitimi öğretmenlerimiz eşliğinde Rize il merkezi ve ilçelerinde olmak üzere 150’ye yakın minik yüreğe hentbol öğretiyoruz. Hentbol öğretmeye başladığımız minik yürekler 5 aylık kısa sürede gençler kategorisinde il şampiyonu oldu. Aynı ekibimiz, Giresun’da yapılan bölge maçlarında da şampiyon olarak Türkiye yarı final elemelerine yükselmiştir. Hedefimiz Türkiye yarı finallerini de aşarak final maçlarında Rize’nin adını duyurmaktır. Ayrıca, Yıldızlar kategorisinde Rize bölge maçlarına 2 takımla katıldık. A takımımız 2., B Takımımız ise 3.'lük elde etti. Küçük kızlarla da Rize 2.'si olmayı başardık.” dedi.