Hem Çalıyor Hem Suçluyor

Hem Çalıyor Hem Suçluyor
Rize Valiliği'nin 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler günü iftar yemeğinde Rize'nin bukalemun gazetecileri gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya koydu.

Rize Valiliği’nin Rize’de görev yapan basın mensupları ile internet haber sitelerine yönelik 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Günü dolayısıyla verdiği iftar yemeğinde Rize’nin hiçbir sorununu haber yapamayan ancak alaycı ve Rize’yi küçük düşürücü haberleri yapmaktan sakınmayan Rize’de görev yapan bazı gazeteciler, olay53’e yönelik çirkin saldırılarını sürdürmeye devam ediyor.

olay53’ün Rize’de hızla yükselişini çekemeyen ve rant kapılarının kapanmasına neden olarak olay53’ü gören bu gazeteciler, iftar yemeğinde olay53’e karşı çirkin saldırılarını sürdürürken, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı 'sözüm ona usta gazeteci!' Gençağa Karafazlı, olay53 haber sitemizden kopyala yapıştır taktiğiyle haber çalıp kendi sitesine ekleyip olay53’ü takip ederek haber çalmaktan kendi sitesini takip etmeye fırsat  bulamadığından; olay53’te kısa süreliğine yer alıp daha sonra haberin hatalı olduğunun fark edilmesi üzerine yayından kaldırılmasına rağmen aynı haberi o kadar kısa sürede olay53’ten çalıp kendi sitesine eklemesine rağmen “O haber bizde yer almadı” yalanını söylerken daha sonra internet haber site yöneticilerinin “Yalan söyleme. Haberi sende yayınladın” uyarısı üzerine 1 hafta yayında kalan haberi apar topar siteden kaldırdı. Ancak buna rağmen yine de olay53’e iftira atmaktan geri kalmadı.

rize-valiliginden-basina-iftar-yemegi-2.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın Rize'de görev yapan gazete, televizyon, ajans ve internet haber sitesi temsilcileri ile kurumlarda çalışan basın servisi görevlilerine yönelik “24 Temmuz Basın Bayramı” dolayısıyla verdiği iftar yemeğinde bunlar yaşanırken, Vali  Yazıcı’nın ev sahipliğinde Merkez Öğretmenevinde düzenlenen iftarda Yazıcı yaptığı konuşmada, "İlimizde ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli basın mensupları nezdinde tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Basın Bayramını” kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

Vali Yazıcı, "24 Temmuz Basın Bayramı'nın Ramazan ayına denk gelmesiyle bu akşam iftarda sizlerle beraber olmak istedik. Bu vesile ile hayatını kaybeden basın mensuplarını rahmetle anıyorum" şeklindeki konuşmasına şu şekilde devam etti: İlimizde görev yapan basın mensuplarının da sorumluluk bilinciyle, zor koşullarda, özveriyle yaptıkları çalışmaları takdirle karşılıyor, ilimizin her alanda tanıtılmasına, gelişmesine ve potansiyelinin ortaya çıkarılmasına büyük katkı sağladığına inanıyorum.

rize-valiliginden-basina-iftar-yemegi-6.jpg

Rize’mizin ülkemizde her alanda üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Rize basınının yansız, ilkeli, açık ve hür yayın anlayışını benimsemesi ve bundan taviz vermemesi takdire şayandır. Bu konuda üzerlerine büyük görevler düşen basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirip, kamuoyunun beklentilerini yansıtmak suretiyle çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayan basın mensuplarıyla, el ele vererek hep birlikte ilimiz için en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğiz.

Fikir özgürlüğünün önündeki en önemli engellerden biri olan sansürün kaldırılmasının 106. yıldönümü nedeniyle, İlimizde görev yapan tüm basın çalışanlarının bu önemli gününü bir kez daha yürekten kutluyorum.

rize-valiliginden-basina-iftar-yemegi-4.jpg

rize-valiliginden-basina-iftar-yemegi-5.jpg

rize-valiliginden-basina-iftar-yemegi.jpg